maanantai 15. syyskuuta 2014

Rantatietä ylös ja Via Finlandiaa alas

Eli miniloma Vaasassa.

Perjantai-aamuna pakkasimme matkalaukun auton takaluukkuun. Hra K irrotti liesitason sulakkeet (aika must, jos ei halua nähdä painajaisia siitä, mitä voi tapahtua kun kissa tassuttelee lieden hipaisukytkimien päällä). Asettelin kattiloiden ruokakupit ja ruokapurkit pöydälle kissanhoitajaa varten valmiiksi, kirjoitin viime hetken ohjeita paperille ja sitten matkaan.Porista lähdimme ajamaan Pohjanmaan rantatietä pitkin Vaasaan. Reitti oli hyväkuntoinen (rajoitus pääsääntöisesti 100 km/h), mutta enpä olisi arvannut, että Rantatieltä ei juurikaan meren rantaa näy.
Suunnistimme kameran, kännykän ja Automatkailijan Suomi-kartaston avulla. Viimeksi mainitussa on paljon hyviä reittejä ja nähtävyyksiä.

 


Ensimmäinen ja viimeinen tauko oli Pohjois-Satakunnassa, Merikarvialla Lankosken kahvimyllyllä. Se oli hyvin idyllisen näköinen taukopaikka, joka tietenkin oli jo talviteloilla. Onneksi lähes vieressä, tien toisella puolella oli wc:t ja huoltoasema.Tälläinen rivistö kirkkotalleja oli Närpiössä. Ne ovat aikanaan rakennettu pitkän matkan päästä jumalanpalvelukseen tuleville levähdyspaikaksi. Enpä ole aikaisemmin tälläisiä nähnyt ja näitä katsellessa (autolla ohi huristaessa) päällimmäiseksi mieleen jäi, että entisajan hevoset ovat olleet pieniä.Vaasassa olimme hotelli Kantarelliksessa. Siellä oli ihan hienot, tummasävyiset huoneet. Ne olivat tavallista suurempia ja jokaiseen kuuluu ainakin sauna, moneen myös poreallas. Miinusta tulee aamupalasta.
Kuva muuten otettiin vähän ennen poislähtöä, ei huone sentään noin sekainen ollut kun sinne menimme ;)


Kyllä, näet ihan oikein -kultakoristeinen wc.Koko reissun ajan olin enemmän tai vähemmän kipeänä, tottakai. Mutten sentään niin kovasti, ettenkö parilla kirppiksellä olisi jaksanut käydä; niistä ja löydöistä teen vielä oma postauksensa. Takaisin tulimme lyhyempää ja nopeampaa reittiä eli Via Finlandiaa.

Sunnuntaina, viimeisenä lomapäivänä oli ihanaa herätä taas omasta sängystä. Kattilat muuten olivat oikein tyytyväisiä ja ilmeisen hyvin syötettyjä :)

15 kommenttia:

 1. Totta, Suomi on metsäinen maa - ei tuossa juuri merta näy, mutta monia kivoja paikkoja kylläkin! Tuttuja seutuja, kun usein menen kesällä Poriin serkun luokse, ja pari kertaa olen jatkanut sielä Vaasan suuntaan, ihan mielellään ajelen niitä pienempiä rantateitä. Kerran poikkesin Närpiöstä Kaskisiin, ai että miten idyllinen paikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin kieppastiin Kaskisten kautta ja se olikin ainoa paikka jossa todella pääsi lähelle rantaa ♥.

   Poista
 2. Tosi kivannäköinen reissu! Onko muuten teidän hipaisuhellassa lapsilukkoa? Mä löysin omastani sellaisen vasta vouden hermoilun jälkeen :) Nykyään se on aina päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis ...vuoden (ei vouden) ;)

   Poista
  2. Kesäaikaan tuo olisi vielä mukavampi reissu, kun kesätapahtumia olisi enemmän.
   Hellassa on jonkinlainen lukitusnappi, mutta kun sitä tarpeeksi kauan painaa niin "näppäinlukot" taas aukeaa.

   Poista
 3. Kyllä tuollaiset pikkureissut aina piristävät! Ja hienoja paikkoja olette ohitelleet - en tiennyt minäkään tuollaisista kirkkotalleista aiemmin. Joten aina täällä blogistaniassakin sivistyy;)
  Upeita syysilmoja ja kattiloille puskuja Viirulta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä Etelä-Suomessa en kirkkotalleja ole koskaan nähnyt -ehkä ne on aikapäiviä sitten tuhottu.
   Pienet reissut ovat piristäviä (ja suurista vain haaveillaan) ;)

   Sulo ja Robert lähettää lämpimät kehräykset :)

   Poista
 4. Kaikesta sitä kissamamma joutuukin huolestumaan! (Meillä on onneksi ihan semmoiset perinteiset nappulat, ei mitään hipaisu juttuja.)

  Kuulostaa oikein pätevältä pikkulomalta. Ja todella tyylikkäät nuo huoneet. Toivottavasti olet jo tervehtynyt, jään kieli pitkällä odottamaan kirppislöytö-postausta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Joku ihme magneetti hellassa vetää pieniä lapsia ja kattiloita puoleensa.

   Täällä ollaan jo ihan pirteitä eikun terveitä ja paiskitaan töitä ;) Matkan varrelta löytyi ihan sattumalta melkoinen kirppisaarrepaikka :D

   Poista
 5. Emäntä: Teillä on ollut kivan näköinen reissu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusia, mielenkiintoisia maisemia ja paikkoja on aina kiva nähdä :)

   Poista
 6. Tuota entisaikojen hevosten kokoa olen minäkin joskus ihmetellyt. Pari kertaa olen nähnyt ihan tavallisen vanhan maalaistalon tallin, ja voi hyvänen aika sentään, nykyinen keskikokoinen suomenhevonen ei taitaisi sopia ovesta sisälle!

  Harmi että olit kipeänä matkan aikaan, mutta mukava reissu teillä silti vaikutti olevan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo vajaat satavuotta takaperin myös ihmiset olivat huomattavasti pienikokoisempia. Sen huomaa hyvin mökillämme, joka on vanha torppa. Oviaukoissa on todella korkeat kynnykset ja allekirjoittanut mahtuu juuri ja juuri seisomaan oviaukossa (kaikki muut lyövät päänsä) ;D

   Poista
 7. Heh, kävitte tutussa paikassa Merikarvialla. Siskoni asuu siellä ja siksi olen käynyt tuolla Lankoskellakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomi on pieni maa :) Lankoski on varmsti todella kiva paikka kesällä.

   Poista

Kiitos kommentista!