maanantai 2. huhtikuuta 2018

Löytö kirppikseltä ja omasta kirjakaapista

Kävin eilen esimmäisen kerran tänä vuonna kirppiksellä -ja tämä ei ole aprilli-pilaa! Oli kiva pitkästä aikaa päästä aarteen etsintään, vaikka kohdekirppis oli harmillisen tylsä.Peltipurkki! Runollisia kuvia kasveista ja eläimistä! Runonpätkiä kasveista ja eläimistä!
Tässä purkissa kaikki oli kohdallaan, jopa hinta 50 senttiä. Siltikin muistin harkita ostostani (kai itsekehua vähän sallitaan?).
Jo kirpparilla minulla oli tunne siitä, että purkin kuvitus oli jotenkin ennalta tutttu. Kotiin päästyäni tietty googlailin purkin valmistajaa Webb & Boweria.Ja kas, kirjakaapistani löytyi saman kustantajan kirja: Nuoren naisen päiväkirja luonnon tapahtumista 1906 (The Country Diary Edwardian Lady - Edith Holden). Jostain syystä en  ole oikein koskaan päässyt sisälle tuohon kirjaan, mutta nyt kerrankin keskityin.Kuinka kauniisti ovatkaan vanhat runoilijat kirjoittaneet luonnosta ja kasveista. Tässä aukeaa ihan uusi maailma kun alan lukea Wordsworthia ja ym.

Kunpa tuo valkoinen juttu ulkosalta, jota lumeksi kutsutaan, häipyisi ja pääsisi iloitsemaan riemuitsemaan kevään tulosta. Aurinkoista huhtikuuta!

4 kommenttia:

 1. Voi mikä ihana kirja ja purkki! Sopivat hyvin yhteenkin. Tuo kirja olisi kyllä hyvin kiinnostava. Pieni harmi, ettei ole suomalainen, mutta aarre silti!

  VastaaPoista
 2. Ihana purkki ja ihastuttavannäköinen kirja. Luulenpa, että minulta löytyy saman valmistajan kolme kissa-aiheista peltipurkkia, on niin samannäköinen kuvitusjälki.

  VastaaPoista
 3. Oih, minullakin on tuo kirja, pitääkin kaivaa se esiin. Se ilmestyi suomeksi hyvin kauan sitten ja lumouduin täysin sen kuvista ja teksteistä. Kiitos muistutuksesta.

  VastaaPoista
 4. Tuota kirjaa olen etsinyt, kiitos, nyt tuli tarkka nimi! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!