lauantai 11. elokuuta 2012

Puikoissa

Jo usean vuoden ajan näihin aikoihin vuodesta on tullut inspiraatio lapasten kutomiseen ja muutama viikko sitten "lapaskuume" taas nousi. Olen todella viluinen ympäri vuoden ja varsinkin talvella, joten lapasille on käyttöä.

Lapasten kutomisen (oikea sana lienee neuloa, mutta minä kudon) olen opetellut erinäisten yritysten ja erehdysten kautta. Hyviä neuvoja löytyy esim. Käspaikka-sivuilta klik.Lapasen neulon aina tosi tiukaksi, ei sitten tuuli puhalla läpi ;). Kuten kuvasta näkyy resori pysyy itsekseen pystyssä. Em. syystä käytän yleensä melko paksuja puikkoja ja viluisuuteen vedoten myös vähän paksumpaa lankaa.
Perusvärit: musta / luonnonvalkoinen ovat yleensä 7 veljestä lankaa. Näihin lapasiin kuviot neulon Punta yarns:n Merisoft-merinovillalangasta. Lanka on käsinvärjättyä ja väri on koodiltaan HP91.Voih, tässä kuvassa on rakkaan assistenttini ja käsitöiden ystävän eli Mossen hassu tassu ♥. Mosse parkkeerasi sopivasti olohuoneen pöydälle ja laittoi tassun mitattavaksi. Meillä kolmella on muuten kova ikävä karvaista ystäväämme.Teen mieluusti kunnon kirjoneulelapaset. Kuvan ohjeen tulostin netistä ja vähän muokkasin sitä omalle käsialalle sopivammaksi. Aloitin lapasten kutomisen viime viikonloppuna, Mossen viimeisinä päivinä ja huomasin, että kirjoneule vaatii hieman enemmän keskittymiskykyä, kuin mitä viime aikoina minulla on ollut.

Täytyy tunnustaa, että aina projektit eivät tule valmiiksi, kuten viime vuonna aloittami kirjoneulesukat.. Joululahjasukat olen sentään aina saanut valmiiksi.H&M:n home lastenosastolta löysin "pölkky"-säilytyskorin langoille. Se on hauskan näköinen, mutta tyylikäs ja jopa käytännöllinen (voiko joku tavara tosiaan olla ominaisuuksiltaan kaikkea edellämainittua? -näyttävästi voi).Tässä vielä harvinaista kuvamateriaalia. Robert ei ole lähes tulkoon koskaan ollut sylissä, mutta tänään se tuli puolittain mun masun päälle (katti on niin suuri ettei se mahdu kokonaan).
Tässä me "Robotin" kanssa mammutellaan sohvalla ♥.

4 kommenttia:

 1. Itselleni tuli villasukkakuume pari viikkoa sitten, ja aloin tehdä sukkia jämälangoista. Sain toisen valmiiksi, mutta sitten kuume laski :D Ehkä saan toisenkin jossain vaiheessa väsättyä valmiiksi... Kiva blogi sulla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suvi: Kiitos, mukava kuulla että pidät blogista :)
   Varmasti saat toisenkin sukan jossain vaiheessa valmiiksi, onhan sukkapari jo puoliksi valmis ;)

   Poista
 2. Äitini vinkkasi muutaman viikon takaisella kotimaisemavierailulla, että voisi sitä tyhjätä sikäläisiä varastojaankin. Olen muuttanut kotoa ihan juuri vastikään 1995 syksyllä, joten en ymmärrä tuota vihjailua.

  Sieltä "jäämistöstäni" löytyi myös keskeneräinen villasukka. Ihana luonnonvalkoinen, ruskea kuvioitu pitkävartinen sukka, jolla ei muuta kuin se pitkä varsi. Ei kantapäätä, ei terää, ei paria....

  Nyt askartelen langasta jotain ihan muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mervi: Kummallista tuollainen vihjailu, varsinkin kun kotoa muutostasi on vain hetki kulunut ;)

   Poista

Kiitos kommentista!