torstai 13. kesäkuuta 2013

Tuli sade rankka

Kesän ensimmäinen rankkasade on koettu, onneksi sisätiloissa. Maanantaina Tampereen seudulle iski todella rivakka rankkasade höystettynä rakeilla ja ukkosella. Olin oikein tyytyväinen, että olin vielä silloin töissä ja Prinssini nouti minut autollaan, joten tulvivista kaduistakaan ei ollut huolta.Sateen jälkeiset vesipisarat ja haalean lämmin aurinko ovat aina yhtä ihania.


Haaveilen alppiruusumetsästä. Nyt minimetsässä on yksi kotimainen alppiruusu, joka vuosi vuodelta suurenee ja suurenee ♥ (ei se silti koko metsää tule täyttämään, tiedän).Eilen satoi taas, mutta vain vähän, siis rankasti lyhyen aikaa. Puutarhahommiin tuli sateen pituinen tauko ja kuormakin muutti koostumustaan.Juhannusruusu on kaunis, vaikkakin vähän villiintynyt "puutarhan tapaan".Lehtikuusi täyttyi auringossa säihkyvistä timanteista.Kesämaisemaa.Ohdakekin on omalla tavallaan viehättävä.


Huomenna on perjantai, jee! Mukavaa loppuviikkoa!

4 kommenttia:

 1. Mukavaa loppuviikkoa teillekin! Sadepisarat on kauniita, kunhan ei tarvitse jäädä alle, jos niitä tulee kovin paljon taivaalta ;)

  Meidän entisen asumuksen lähellä oli "alppiruusipuisto". Pienelle metsäpalalle oli istutettu alppiruusuja. Niitä oli aika paljon, mutta paikka oli niin piilossa, että vaikka vierestä meni pururata, kaksi kävelytietä ja vielä autotiekin, se jäi huomaamatta, jos räpäytti väärällä kohtaa silmiään. Kukintakauden ulkopuolella sitä ei huomannut lainkaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Henna ja kumppanit!

   Alppiruusu viihtyy hieman varjoisemmassa ja värityskin on hillityn vihreä, joten jää se helposti huomaamatta. Kukinnan aikaan alppiruusutkin irroittelevat ;)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Yksi, joka on kasvanut yllättävän nopeasti (kuvittelin sen olevan yhtä hidas kuin esim. kuuset). Vuosien saatossa se voi kasvaa hyvinkin suureksi.

   Poista

Kiitos kommentista!