perjantai 20. joulukuuta 2013

Joulukalenteri, 20. luukku

Neljä yötä jouluunKokopäiväinen tonttuilu on totista työtä kuten kuvasta näkyy ja välillä täytyy levätä. Tämän tontun uusi suosikkipaikka on patterin välittömässä läheisyydessä, pöydän alla ja maton päällä.

Jouluvalmistelut ruokien osalta ovat aika hyvällä mallilla -siis tärkein eli pikkuruinen kinkku on ostettu ja Se Kinkkuviini myös (tällä kertaa en tiputtanut sitä verannan kiveykselle). Vielä tarvitaan ainekset halloum-salaattiin ja tietysti herkulliset juustot, sekä hedelmät. Lopulta homma meinaa aina riistäytyä käsistä.
Joulukuusen paikasta ollaan käyty neuvotteluja ja olen etsinyt laiskasti inspiraatiota kukka-asetelmiin. Oma lukunsa on kinkun oikea-aikainen sulattaminen ja  paistaminen, se on aina yhtä haastavaa!

Mitenkäs teillä jouluvalmistelut etenee?

12 kommenttia:

 1. Unohdin muuten edellisestä kommentoinnista blogissasi sanoa, että siitä puuttui tonttu. En sitten palannut sanomaan tätä tärkeää asiaa uuteen kommenttiin ja se jäi sitten kuitenkin kaihertamaan mieltä niin kovasti, että piti nyt sanoa!
  Ei tulle suurenakaan yllätyksenä, jos sanon, että joulua ei ole valmisteltu eikä tulla valmistelemaankaan. Luotan siihen, että lähes kaikki muut valmistelevat minunkin edestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienet tontut toteuttavat toiveita (myös salaisia), tässä se taas nähtiin :)

   Joulu tulee ja menee myös ilman valmisteluja. Huomenna muuten on talvipäivän seisaus :)

   Poista
 2. Ihana tuo joulutonttu. Minäkin tänään paistelin lanttu ja porkkanalaatikoita ja imelettyäperunalaatikkoo:)
  Joulu on jo ovella Rauhallista joulua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluun kuuluu paljon herkullisia tuoksuja ♥.

   Kiitos, Hyvää joulua myös sinulle Irma!

   Poista
 3. Hyvin menee, koti on koristeltu ja ruokaa löytyy! Ei kamalan jouluista tosin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääasia on, että ruokaa löytyy. Ja onneksi kodin voi koristella just niin jouluisesti / "jouluttomasti" kuin haluaa :)

   Poista
 4. Ihana pikkuinen tonttu ♥ Meidän jouluvalmistelut, noh... Raidallinen joulukissa meiltä löytyy ja kuusen on mies käynyt metsästä katsomassa. On vielä kaatamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raidallisen joulukissan voi koristella punaisella rusetilla ♥. Teille tulee ihan oikea kuusi tuoksuineen ja neulasineen -se on hyvin jouluista :)

   Poista
 5. Meillä on vasta järjestelty paikkoja. Eivät tule järjestykseen, yhden paikan saa siistiksi, toisaalla on läjä jotakin epämääräistä roinaa... Ruokien raaka-aineet on kyllä, ja paistamista vaille valmiit laatikot pakastimessa. Loput tehdään aattona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on aivan sama juttu; kun yhden paikan saa järjestykseen niin seuraava jo odottaa järjestelyä, huoh. Mutta ainakin muina vuosina joulu on tullut tähänkin kotiin, sitten lopulta :)

   Poista

Kiitos kommentista!