tiistai 3. joulukuuta 2013

Joulukalenteri, 3. luukku

Täytyy tunnustaa se, minkä varmasti olette jo arvanneet -joulu on lempijuhlani ja fiilistelen sitä ennen ja jälkeen. Mietin sopivia lahjoja, kivaa paketointia, tunnelmallista koristelua ja herkullisia ruokia. Muistelen edellisiä jouluja; mitä herkkuja syötiin ja mitä herkkuja löytyy tämän vuoden "menusta".
Kaiken se iloisen ja odottavan tunteen mukana seuraa kaipaus. Kaipaan jo edesmenneitä ihmisiä ja lemmikeitä ja jouluja mummulassa. Kaipaan lapsuuden helppoja jouluja jolloin riitti, että istui nätisti valmiissa ruokapöydässä ja odotti kiltisti joulupukkia.Toisaalta kahdestaan neljästään kattiloiden kanssa me joulua vietetään eli joulu ilman koristeluita ja lahjoja, pannupizzaa syöden olisi ihan mahdollinen -mutta onneksi sitä emme kumpikaan halua, huh. Luullakseni aika monet joutuvat tätä perhejuhlaa viettämään puoliväkisin ja kokkaamaan sellaisia ruokia joita muut perheenjäsenet ja perinteet vaativat. Liputan ehdottomasti vapaaehtoisen ja vapaamuotoisen joulunvieton puolesta -vapaalla tyylillä, kunhan muille siitä ei ole haittaa.


Kuvan kissa ei oikeasti syönyt joulukoristetta.

Viime jouluksi Sulo oppi uuden, oikein "kivan" taidon; nimittäin hyppäämään keittiön pöydälle jossa jouluruuat olivat tarjolla ilman valvontaa. Tästä aiheutui pieniä yllätyksiä.Roberttia ei joulu- tai joulukorttihössötykset paljoaa hetkauta.


Miten on, vietättekö joulua juuri miten haluatte vai haaveiletteko salaa erilaisesta joulusta?

10 kommenttia:

 1. Aikalailla oman mieleni mukaan vietän! Se on hyvä se, vaikka kaikilla ei varmasti tätä mahdollisuutta olekaan. Sulo ja Robert ovat kovin edustavia joulukissoja :)

  VastaaPoista
 2. Joulu on juhlista ehkä tunteita herättävin, siihen on latautunut paljon muistoja. Ihanat joulukissakuvat, sopivia joulukorteiksi.

  VastaaPoista
 3. Todella ihanat joulukissat ♥

  Kyllä meillä vietetään juuri sellaista omaa toivejoulua! Läheisiä läsnä ja pöytä notkuu herkkuja. Olla möllötetään vaan =)
  Syy'ään, lauletaan ja maataan =)

  VastaaPoista
 4. Jos teidän arkenne kuulostaa ja näyttää ihanalta, mitä se teidän juhlanne oikein onkaan? Ihanat joulukissat ♥ Minä olen joulukapinallinen, mutta tottakai jouluun kuuluu tiettyjä perinteitä mitä täytyy noudattaa.

  VastaaPoista
 5. Oih, hänen kuninkaallinen suloutensa Sulo ♥ kuin myös hänen kuninkaallinen miespuolinen Lucia-kissansa Robert ♥
  Joulua vietämme juuri niin kuin haluamme eli vähän tuohon Myrskyn ja Minnan tyyliin :)

  VastaaPoista
 6. Mirene: Ne on niin välkkyjä ;D

  Henna ja kumppanit: ♥-Listaan lisään vielä ensimmäisessä kuvassa näkyvän Mossen ♥♥

  Mamma N: Joulua on ihana viettää juuri oman mielen mukaisesti :)

  Cheri: Valitettavasti kaikilla ei ole jouluista ollenkaan mukavia muistoja. Robert oli viime vuoden joulukorttikissa vai oliko se sittenkin Sulo; kortteja oli anyway kahta mallia.

  Me like: Teidän toivejoulu kuulostaa oikein mukavalta ♥.

  Myrsky ja Minna: Toivottavasti et nyt ole saanut liian ruusuista kuvaa! Kattilat ajaa meidät tasaisin väliajoin hermorohmahduksen partaalle erinäisillä kujeillaan ja silloin kerpeleet lentää ;) Kissoja meillä aina syytetään :)
  Voisit joskus kertoa mitä kuuluu "joulukapinallisen jouluun".

  Mama:Hyvä, että mainitsit tuon miespuolinen-sanan -muuten Robert olisi vallan suuttunut :)
  Jo toinen joulukapinallinen, mahtavaa! Mitäpä teidän kapinalliseen jouluun kuuluu? Minäkin voisin kapinoida aurinkorannalta käsin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siihen perinnepuoleen kuuluu mm. laitoshoidossa olevien äitini ja anoppini luona vierailu aattona. Samoin aattoon kuuluu isäni ja Papan mummon ja lapsuudenystävän haudoilla käynti. Aattona meillä on ruokapöydässä Papan ja minun lisäkseni tyttäremme ja minun veljeni. Sen jälkeen loppujoulu onkin sitä "kapinallista" osuutta eli tyttären pyynnöstä syömme mm. etukäteen uuden vuoden ruokia :)

   Poista
  2. Kiva kuulla teidän jouluperinteistä!
   Vierailu sukulaisten ja ystävien luona, sekä haudoilla käynti on tärkeä osa meidänkin joulua. Luulen että mekin olemma ruuan suhteen vähän joulukapinallisia :)

   Poista

Kiitos kommentista!