sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Samaa sarjaa?

Työpäivän jälkeen täytyi kuluttaa pari tuntia aikaa, ennenkuin Hra K:n juna saapui. "Mene vaikka Ideaparkkiin tai johonkin kirpputorille". No kun ihan käskettiin, käväisin parilla kirpputorilla :)Tämä perintökattovalaisin on ollut olohuoneen paraatipaikalla jo monta vuotta.Ja tämän, kauan kadoksissa olleen "sukulaisen" löysin kirppikseltä. Näyttäisivät olevan samaa sarjaa.Suuri lähetystö 20.3.1899

Tämäkin taulu on tuore kirpparilöytö. Nyt jokainen voi kaivella muististaan (tai lukea täältä) minkä takia Suuri adressi kerättiin. On hämmästyttävää, että silloisesta väkimäärästä, n. 2.5 miljoonasta yli 500000 ihmistä laittoi allekirjoituksensa ja se kerättiin 11 päivässä! Ko. allekirjoitukset ovat helposti luettavissa Arkistolaitoksen sivuilla; siis ne löytyvät helposti ja allekirjoitukset ovat äärimmäisen kauniita ja selkeitä. Jos vain tiedät missä sukulaisia asui vuonna 1899 niin klik!

Vuonna 1939, 40 vuotta myöhemmin suuren lähetystön "heput" kerääntyivät jälleen yhteisvalokuvaan, tunnelmia voit katsoa täältä.

Ok, historian tietoisku on ohitse :) 

Aurinkoista ja lämpöistä sunnuntaipäivää!

18 kommenttia:

 1. Olipa uskaliasta mieheltäsi ehdottaa kirppistä...
  Mutta hienon löytön teit, kattolampun sukulaisen, vau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies arveli, että saan aikani hyvin kulumaan, mikä oli hyvinkin totta :)

   Poista
 2. Kiitos linkkivinkistä. Peräti mielenkiintoisia nimikirjoituksia! Pari sukulaista löytyikin ;) Sitä kun on pikkuiselta paikkakunnalta kotoisin, niin monet sukunimet ovat tuttuja muuten. Ja jännempää vielä on ne nimet, joita ei listalla ollut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen kotoisin pieneltä paikkakunnalta ja noiden nimien selailu oli tosi mielenkiintoista. Se on myös yllättävää kuinka kauniisti ihmiset kirjoittivat nimmarinsa (säädystä huolimatta).

   Poista
  2. Mua kanssa ihmetytti. Piioilla ja palvelijoillakin saattoi olla oikeinkin kaunis käsiala, vaikka olisi voinut luulla ettei piiat olisi osanneet kirjoittaa lainkaan!

   Poista
 3. Ihana mies sinulla! Ja mikä löytö. Jos eivät samaa sarjaa ole, niin ainakin erittäin läheistä sukua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin läheistä sukua nuo lamput ovat ja miehellä on hetkensä ♥ ;)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Niin minustakin :) Vieläkin taivastelen allekirjoitusten kattavuutta, jos vertaa nykyajan adressien suosioihin.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Olen nyt entistäkin pahemmin koukussa kirpputoreihin :)

   Poista
 6. Kävipä hyvä tuuri, kun menit kirpparille ja teit noin hyvän löydön, sukulaislampun, kauniin ja hyväkuntoisen vielä kaiken lisäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi siisti ja hyväkuntoinen lamppu on, vaikkakin sen puuosassa on pieni kuhmu.

   Poista
 7. Ihan varmasti on samaa sarjaa! Hyvä löytö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassu juttu oli, että aivan viime viikolla katselin samanlaista pöytävalaisin vintage-liikkeen sivuilla ja hinta oli huomattavan suolainen..

   Poista
 8. Todella hieno löytö tuo lamppu! :)
  Mukavaa alkuviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perjantaina oli hyvin löytöisä kirpparikierros :)
   Aurinkoista alkuviikkoa sinulle myös!

   Poista
 9. Uskomaton löytö, kauan kadoksissa ollut sukulainen löytyi kauniina ja hyväkuntoisena. Historiatietoisku oli erittäin mielenkiintoinen, uskomaton saavutus 500 000 nimeä 11 päivässä, siinä on suksi suihkannut.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!