lauantai 26. toukokuuta 2012

Kutsumattomat kesävieraat


Keskiviikkoiltana kiertelin puutarhassa ja intoilin kirsikka- ja luumupuiden kukinnasta. Kameralla tarkensin luumupuun kukkiin ja huomasin lehdissä jotain mikä sinne ei kuulu – nimittäin kirvoja! Ko. puussa lehdetkin ovat olleet vasta viikon verran ja heti kirvat tunkee paikalle voihan p@€%@%e! Toivottavasti Tolulla suihkutus auttaa. 
Missä kaikki leppäkertut ovat silloin, kun niitä tarvittaisiin? Kauppalistaan on lisättävä ainakin nestemäinen mäntysuopa tuholaistorjuntaa varten, ehkä siitä riittää myös mattojen pesuun ;)Kevätruiskutus jopilla (= rasvaton maito) olisi ehkä voinut ehkäistä kirvojen esiintulemisen. En mielelläni käytä mitään oikeita myrkkyjä tuholaistorjunnassa -onneksi netistä löytyy ohjeita myös luonnonmukaiseen torjuntaan esim. täältä ja täältä
Puutarhanhoidossa onnistuu (yllätys, yllätys) paljon paremmin, kun ennakoi ja suunnittelee hoitotoimenpiteet etukäteen. Toisaalta puutarhakasveja kannattaa jatkuvasti myös seurata ja tarvittaessa torjua jo ilmestyneet ötökät tms. ”kutsumattomat vieraat”. 

Iltahämärässä huomasin myös toisen kutsumattoman kesävieraan, nimittäin hyttysen tai siis useampia hyttysiä. Nyt tuntuu erittäin kesälle ja siinä vaiheessa, kun paarmat saapuvat, tietää keskikesän olevan käsillä. Ajat paahteisena päivänä nurmikkoa ja yrität huitoa paarmoja pois, samalla teet kauniit kiemuroita nurmikkoon.

Tässä vielä menovinkki niille, joilla on mahdollisuus mennä Tampereelle ja vanhat, hienot rakennukset, sekä historia kiinnostavat. Tarjolla on harvinaista herkkua, sillä sunnuntaina on opastettuja kierroksia Näsilinnassa, entisessä Hämeen museossa. Ko. rakennus on keskeisessä osassa Taistelu Näsilinnasta 1918 -elokuvassa. Odotan jo innolla sunnuntaina :). Täältä pääset kurkkaamaan miltä Näsilinna näyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!