lauantai 19. toukokuuta 2012

Aamu kotipihalla


Kotopihalla laiduntamiseen must_have tuote on kosteuden pitävät, helposti pestävät ja ennen kaikkea mukavat + nopeasti jalkaan laitettavat kengät -kuten nämä Birkenstockenin Super-Birkit. Nämä siis eivät ole Crocsit. Super-Birkit sain vuosia sitten valmistumislahjaksi eräältä hyvin tärkeältä "porukalta" ja lahja-asiassa todennäköisesti primus motorina toimi siskoni eli suurin kiitos (vielä kerran) hänelle.



Olen haaveillut vuosia Rusokirsikasta, mutta sen kestävyys on hieman epävarmaa III-vyöhykkeellä, joten valitsin Purppuratuomen (Prunus padus colorata). Siinä on muuten samanlaiset kukat kuin tavallisessa tuomessa, mutta ne ovat vaaleanpunaiset. Lehdistö on keväällä ruskeanvihreä ja syysväri muuttuu tumman punertavaksi. Isohko koko ja värityksen muuttuminen keväästä syksyyn lisäävät sen koristearvoa, me likes.



Tulppaani hehkutusta osa X? Taustalla, oikealla häämöttää tumma portti, josta kuljetaan viljelylaatikoille ja kasvimaalle.



Eilisen kauppareissun saldoa. Ihanan värisiä riippapelakuita, jotka vielä odottavat istuttamista. Keskellä kuvaa näkyvä kärhi on lähtöisin Keijunmekon (Rhodochiton atrosanguineus) taimista. Keijunmekkoa olen aiemminkin kehunut; se on aivan ykköskesäkukka ja nykyään sitä saa lähes jokapaikasta. Toki sitä voi itsekin kasvattaa, mutta kasvuaika on pitkä ja kotioloissa tuloksena on usein "honkkeli"taimi.



Kesä ja pyykkinarulla kuivatut, hyvälle tuoksuvat, puhtaat pyykit ♥. 
Varsikin maalla asuvat tietävät, että keväällä hyvä tuoksu voi olla häviksissä ja se liittyy peltojen lannoittamiseen..

2 kommenttia:

  1. Kaunis kesäinen pyykinkuivatuskuva!

    Jos mulla olisi puutarha tai edes kukkapenkki, siellä kasvaisi tulppaaneja, paljon!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!