maanantai 28. toukokuuta 2012

Milavida eli Näsilinna

Eilen kävimme opastetulla kierroksella Näsilinnassa, joka tunnetaan myös entisenä Hämeen museona.


Rakennus on korkealla kalliolla ja siitä on näkymät mm. Näsijärvelle. Ympärillä on vehreä puisto, jossa monet ihmiset viettivät auringoista sunnuntaipäivää.N palatsin rakennuttajan Peter von Nottbeckin mukaan. Peter ja hänen vaimonsa eivät koskaan asuneet Milavidassa; sillä he kuolivat ulkomailla oleskellessaan.Näkymä alakerran sisääntuloaulaan.
Upeat, koristeelliset lattiat, portaat ja kaiteet.Toista(kin) kerrosta hallitsi suuri aula, ja huoneet olivat reunoilla. Katossa näkyvät koristeelliset  kattoikkunat, jotka näkyivät ala-aulaan asti.Yläkerrassa seinässä oli reikä muistuttamasta sisällissodasta, jolloin Näsilinna toimi yhtenä tärkeänä tukikohtana.
 


2 kommenttia:

  1. Mahtavan näköinen paikka! En olekaan tiennyt mitään tällaisesta, pitääpä saada vahinko korjattua ja hankkiutua paikan päälle joku kesäpäivä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Milavida on tosi upea! Sisälle sinne ei taida enää päästä, mutta rakennus ulkoa ja kaunis puisto kannattaa silti mennä katsastamaan. Myös adressi ko. rakennuksen puolesta kannattaa allekirjoittaa: http://www.adressit.com/pro_nasilinna

      Poista

Kiitos kommentista!