lauantai 4. tammikuuta 2014

Filigraanipallo

Moni bloggaaja on jo kerännyt joulukoristeet laatikkoon ja tunkenut ne kaapin perimmäiseen nurkkaan odottamaan ensi joulua. Täällä sen sijaan joulukoristeet lisääntyivät yhdellä.Kansallismuseon museokaupasta löysin aivan ihanan joulukoristeen. Kotimaisen Weisten filigraanipallon. Pallo on kohtalaisen kokoinen, halkaisija n. 20 cm ja se tuikkii kauniisti, kun valo osuu siihen.Filigraanipallo ja joulukuusi ovat vierekkäin. Olohuoneen vastakkaisella puolella on soffa ja minusta on ihanaa ottaa päikkäreitä joulukuusen valossa. Robertista on mukavaa tulla viereeni pötköttämään ♥.

Muuten mikä h***o bloggeria vaivaa? Osa kuvista, kuten tuon joulukuusi-kuvan tummat alueet ovat ihan pikselimössöä, vaikka kuvankäsittelyohjelmassa se ei ole niin pikselöytynyt. Muistan, että Minnalla oli vähän samansuuntaisia ongelmia ja silloin epäiltiin, että se johtuisi google+ asetuksista -mutta minä en ole edes google+ käyttäjä.
Joulukuusen latvaa koristaa Tuomaanristi, kuten jo useampana vuotena. Kansallismuseossa esiteltiin vanhoja kansanomaisia joulukoristeita, kuten Tuomaanristi. Yleensähän se on pöytäkoriste, mutta minusta se sopii latvaan.
Vielä on aikaa tunnelmoida joulukuusen vierellä -pari päivää tai reilu viikko ;)

Joko olette siivonneet joulukoristeet pois?
edit: Nyt minäkin olen kiltisti liittynyt google+, johon kuvani olivat liittyneet tietämättäni  jo aikaisemmin. Olihan tuota yllä olevaa joulukuusi kuvaakin "paranneltu". Alapuolelle on kuva, jonka luulin lisääväni; mielestäni muutos on melkoinen, varsinkin kohinan osalta. Kaikkia reilua 900 kuvaa en aio käsitellä, enkä viitsi verenpainettani ajatellen, edes tarkistaa onko nekin käsitellyt automaatti.
 

No joo, kuvaa en saa lisättyä, mutta kiitos Minnalle vinkistä!

12 kommenttia:

 1. Kannattaa varmaan joka tapauksessa kokeilla ne asetukset katsoa, ellet jo katsonut. Googlella voi hyvinkin olla sama esiasetus kaikissa palveluissaan.

  Mutta kaunis pallo se on. Ja kuusikin. Ja erityisesti tykkäämme siitä, että Robert tulee sun kanssa pötköttämään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päikkärit on mun ja Robertin yhteinen juttu. Mitä enemmän villaa ja läheisyyttä sen parempi ♥.

   Poista
 2. Nätti on pallo vaan Tuomaanristi nätimpi :) Ja oikein hyvin passaa kuusen latvaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuomaanristi on tosiaankin ajaton ja niin perinteinen koriste ♥.

   Poista
 3. Pallo on kyllä niin kaunis,ja myös Tuomaan risti Hyvää loppiaista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hyvää Loppiaista sinne myös!

   Poista
 4. Pallo on kaunis! Minä siivosin vähin äänin joulukoristeet pois -kuusi seisoo vielä. Ja se on alkanut kukkimaan! Ehkä keräämme kuusenkerkät sitten myöhemmin ja heitämme puun pihalle juhannuksena. (En tiedä milloin se lähtee, mies ei haluaisi siitä vielä luopua. Minä ehdotin että tuodaan kuusi ensi vuonna aikaisemmin sisälle...)
  Saila vinkkasi minulle Suvikummun ohjeet: http://risusydan.blogspot.fi/2013/11/googlen-automaattisen-kuvanparannuksen.html Erittäin pätevät ohjeet, kannattaa käydä katsomassa jos niistä on apua sillä Googlehan kurkkii joka nurkan takana:/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuusi selvästi viihtyy -antakaa sen siis olla. Teidän kuusi on muutenkin niin suuri ja komea (vähän kuin Myrsky ja Jalokin ;)).

   Kiitos tuosta linkkivinkistä! Vaikka en vielä olekaan google+ jäsen niin ilmeisesti kuvat elävät omaa elämäänsä. Tuoreessa muistissa on myös se kun koko blogi hävisi, huhhuh!

   Poista
  2. Juu, se on se Googlen pirulainen mikä ujuttautuu joka paikaan. Mutta onneksi Blogistaniassa on tukiverkko:)

   Poista
  3. Onneksi tukiverkkoa ja vertaistukea löytyy ♥.

   Poista
 5. Minulla on vielä 95% koristeista esillä, en raaskisi millään ottaa pois! Ehkä sitten Nuutinpäivänä? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän epäilinkin, että ainakin sinulla joulukoristeet ovat vielä esillä :) Muutaman koristeen otin eilen pois, mutta kuusi ja ikkunatähdet saavat olla Nuuttiin asti. Ehkä jopa Nuutipukkejakin tulee :)

   Poista

Kiitos kommentista!