maanantai 20. tammikuuta 2014

Pakkasen pauloissa

Viikonloppuna oli ulkona niin kaunista, että (taas kerran) vilukissakin, siis allekirjoittanut, vähän lämpeni talvelle. Innolla ulos kuvaamaan ja hyvin jäähdytettynä takaisin sisätiloihin.Sokerilla huurteella kuorrutettu tammi.

Sitä niin helposti "juuttuu" ottamaan kuvia aina samasta kuvakulmasta ja tietyistä suosikkikuvauskohteista. Nyt yritin vähän löytää uutta näkökulmaa -tosin pakkanen hyydytti aika tehokkaasti luovuuden.Joka mäntyyn kurkottaa, saa lumihiutaleita silmäänsä..
Taivas oli huikaisevan sininen ja aurinko paistoi ihanasti.Kuivunut ruohokin näyttää hienolta.Talventörröttäjät ♥.Mänty koreilee; ihana, pieni lumikide ♥.
Kovan pakkasen myötä sähkön kulutuskin on noussut talven ennätykseen. Taas kerran yritän miettiä miten sähkönkulutusta voisin vähentää. Ainakin sammuttelemalla ylimääräiset valot ja sähkölaitteet. "Vuodenaika-valot" toimivatkin jo aurinkoenergialla. 
En tiedä paljonko yksittäisen ihmisen säästötalkoot vaikuttavat noihin ennätyslukuihin, muta sähkölaskun loppusummaan ainakin -jos jatkuvasti muistaa säästää sähköä. 
Löytyyköhän muita sähkön kulutuksen vähentämisestä kiinnostuneita?

Lämpimästi tervetuloa lukijaksi Niina ja Saraheinä! Hyvää alkanutta viikkoa kaikille!

22 kommenttia:

 1. Totta tosiaan, jos kauneutta haluaa nähdä, eipä tarvitse kovin kauas kotiovelta lähteä. Aika monesta kolkasta tätä maata on viikonloppuna ihania kuvia otettu, huomaa blogeja selatessaan.

  Ihana on, tuo pieni kide!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, lumiset maisemakuvat ovat olleet varsinainen hitti blogistaniassa :)

   Poista
 2. Upeita kuvia.
  Kyllä sähkökulutus mietityttää, erityisesti lämmityksen osalta näillä pakkasilla. Onneksi on varaava takka, jolla voi hieman hellittää sähkökuormaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä lämmitysmuotona on pelletti, mutta varaavasta takasta tai edes pönttöuunista haaveilen lisälämmönlähteenä.. Ajatella, että 1 asteen huonelämpötilan lasku laskee lämmityskustannuksia 5 % -se jos mikä tuntuu sähkölaskussa.

   Poista
 3. Voisin kirjoittaa ihan sanasta sanaan saman kommentin kuin Me Like, olen siis samoilla linjoilla. Niin kaunista on kyllä viime päivät ollut että pakko on kameran kanssa edes hetki ulkoilla, akku tuntuu hyytyvän aika nopeasti, kuten myös kuvaaja ;9

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus kovalla pakkasella kuvasin ulkona jalustalla ja sehän naksahti poikki ;)

   Poista
 4. Tästä ei talvimaisemat paljon parane. Sähkö on nykyisin niin arvokasta, että käytän sitä vain peruslämpöön. Varsinainen lämpö tulee tulisijoista. Talossa ei ole sähköhellaa eikä uunia, se säästää aika paljon sähkölaskua. Talvella on puuhella ja kesällä kaasuhella. Eniten sähköä kuluttaa ehkä vesivaraaja, mutta siitä en halua tinkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulisijoista tulee sekä lämpöä, että tunnelmaa. Pelkkä puilla lämmittäminen olisi jo täysipäiväistä työtä näillä pakkasilla, varsinkin jos on monta uunia. Eikä kaikesta voi tinkiä, mutta hyvä, että näitä juttua edes vähän tiedostaa.
   Netistä luin, että Suomessa sähkö on selvästi kalliimpaa kuin muissa Pohjoismaissa ja tälläinen pakkaspikki saa hinnat entisestään ylöspäin.

   Poista
 5. Männylläpä olikin herkkä ja sievä pikkuinen koru. Ketjut ja oikein kaunis riipus! Kyllä se kaunista on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Männyn koru oli niin ihana ja onneksi se kuvastakin vähän välittyy.

   Poista
 6. Kyllä se vaan on kaunista! Minä olen varsinainen sähkövahti, sammutan aina turhaan palavat valot. Onko siitä sitten todellista hyötyä, se on toinen juttu se.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti lamppujen sammuttamisesta on hyötyä.
   Lapsena ja varsinkin teini-ikäisenä minusta oli naurettavaa / ärsyttävää isoisäni tapa sammuttaa lähes kaikki valot -mutta nyt huomaan, että minusta on hurjaa vauhtia tulossa samanlainen (mummona olen ehkä pahempi ;))

   Poista
 7. Upeita kuvia! Mua niin harmittaa, kun joudun katselemaan näitä ihania ilmoja vain olohuoneen ikkunasta. Pakkasta on vähän turhan paljon, että voisi tuon ihmistaimen kanssa lähteä kävelylle ja edes yrittää ottaa valokuvia. No, ensi talvena sitten. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on varmasti vielä kylmempää, täällä Pirkanmaalla on ollut pahimmillaan -24 astetta, hyrrr.
   Ensi talvena saatkin ottaa kuvia lumessa telmivästä ihmistaimesta :)

   Poista
 8. Pakkanen on kaunis. Minäkin yritän ajatella sähkönkäyttöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähempikin pakkanen riittäisi vallan mainiosti tai sitten voisi tulla kevät ;)

   Se, että pohtii sähkönkäyttöään on jo hyvä askel *peukku*.
   Muistaakseni Kuningaskuluttaja-ohjelmassa oli aikanaan vihreä viittainen Ekomies, jonka tunnuslause oli "ja maailma pelastuu".

   Poista
 9. Oi miten kaunista! <3

  Minä käytän jo nyt vähän sähköä, joka kuukausi maksan sähköennakkoa 12 euroa ja saan palautusta vielä siitäkin vuoden päätteeksi. En tiedä miten edes pystyn siihen, sillä mielestäni voisin olla vielä _paljon_ pihimpi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina :)

   Miten ihmeessä onnistut tuossa? Wau!

   Poista
  2. En minä oikeastaan edes tiedä! Poltan iltaisin melkeinpä vain yhtä lamppua tyyliin syyllä "tunnelmavalaistus" ja sekin (ja muutkin) on energiansäästölamppu(ja). Kissat purevat johtoja, joten kaikki ei jatkuvasti käytössä olevat / suojaamattomat johdot ovat pois seinästä eikä mikään muu laite kuin digiboxi kuluta valmiusvirtaa. Jatkuvasti seinässä ovat siis jääkaappi/pakastiyhdistelmä, telkkari ja boxi sekä kolme valaisinta. Minulla on superhyperpieni "ekopyykinpesukone", jota pyöritän pari kertaa viikossa, tiskikonetta pyöritän kylläkin melkein joka toinen päivä (siinä voisin petrata). Ruoan takia kuluu kai eniten meillä virtaa, jääkaapin ja lieden takia. Ruokaa laitan kuitenkin yleensä suurempia satseja kerrallaan ja ruoan pakastan annoksina. Valmiit annokset sulatan sitten niin, että edellisenä päivänä laitan ruoan pakastimesta jääkaappiin, jolloin jääkaapin ei tarvitse pyöriä, kun sulava kylmä ruoka vapauttaa kylmää kaappiin. Tuo on ehkä nuukuuksieni huippu! :P

   Muuten en sitten tiedä, luulen että seuraavassa kodissa sähköä kuluukin sitten ihan toiseen tahtiin... :/

   Poista
  3. Mielestäni tuo "nuukuuksien huippu" on oivallinen asia :)
   Asunnon koko ja lämmitysmuoto aika pitkälle määräävät sähkölaskun loppusumman.

   Meidän huushollin pahis on kuivauskaappi. Muttei se joka päivä hurise.

   Poista
 10. Voi taas näitä sun kuvia ♥. Sait pakkasen näyttämään siltä että mieli luulee tahtovan sen kestävän ja kestävän...

  Sähköä yritetään säästää, mutta skarpata pitäisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Taru ihanasta kommentista ♥. Paatuneena talvenvihaajana ja piintyneenä vilukissana luon itselleni (ja ehkä teille muille) illuusion ihanasta talvesta ;)

   Peukkua sille, että yritätte säästää sähköä :)

   Poista

Kiitos kommentista!