sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Mitä lumen alta paljastuu?

Vaikka yöt ovat vuodenaikaan nähden keskimääräistä kylmempiä ja päivätkin melko viileitä, siltikin kevät etenee ja lumi sulaa. "Laidunsin" kotopihalla ja kuvasin todistusaineistoa kevään etenemisestä.Jäässä oleva kaivonrengas ja hyytyneet vesipisarat eivät vielä vakuuta, edes aamulla.Puutarhan "minimetsässä" olevan kivenlohkareen päältä lumi on jo sulanut pois ja pehmoinen sammal loistaa vihreänä (edes jotain vihreää).Japaninruusukvitteniltä jää joka vuosi kasvukausi kesken ja raakileet jäävät paikoilleen. Varsinkin viime kesänä, koska oli niin viileää ja sateista. Hedelmät eivät nähtävästi kelpaa sellaisenaan eläimillekään.Pionipenkki on sulanut oikein hyvin -ottaen huomioon, että siihen tulee lunta sekä katolta että lumikolalta. Ewelina istutettiin viime kesänä, toivottavasti hän suostuu tänä vuonna kukkimaan.Kun näin tämän, siis viinipullon pionipenkissä (mikä skandaali!) olin ihan kysymysmerkkinä, kunnes  mieleeni muistui pieni episodi juuri ennen joulua.
Joulukinkun kanssa haluan tiettyä valkoviiniä ja jouduin sitä hieman etsiskelemään. Kun tyytyväisenä kipitin liukastelin autosta verannan ulko-ovelle, toisessa kädessä pino punaisia laseja ja toisessa kädessä Se Kinkkuviini lehteen käärittynä -niin arvatkaa mitä sattui? Kyllä, viinipullo tippui ja hajosi. Muistan vieläkin sen harmituksen määrän. Kun seuraavana aamuna lähdin töihin, verannalla löyhkäsi viini. Toisaalta punaisten lasien rikkoutuminen olisi harmittanut huomattavasti_enemmän.
Tarinan toinen näytös päättyi hyvin, sillä onnistuin ostamaan vielä toisen pullon. Jälkinäytös esitetään lähipäivinä, kun pullo vihdoinkin siivotaan pois. Että tälläistä menoa Kattiloiden kodissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!