perjantai 29. maaliskuuta 2013

Sulon tiputanssi

Mitä tulee kun yhdistetään vilkas kissanpentu + kissanminttulelu + pääsiäinen = tipu kisutanssi.Kas näin heiluu tassu(t).Sitten vähän laajennetaan kaaria. Minikissalla häntä on kuin majavalla.Ja hyppyy ja käännöös.


 Ilman kissanminttuleluakin Sulo juoksee ja hyppii edestakaisin, sekä maukustelee vallattomasti.

Ps. Minikissa jyrsii kirjoja, lehtiä, laatikoita ja lähes ihan mitä vaan. Onkohan tämä jyrsiminen jokin ohimenevä vaihe vai pitääkö henkisesti valmistautua siihen, että se kestää ikuisesti (niinkuin ne huonot ruokailutavat?). Kissoille ei varmaankaan ole puruluita tai jos olisi "kissojen puruluu" niin se ei varmaankaan kelpaisi.

20 kommenttia:

 1. Selvästi on rytmiä veressä Sulolla - ja kevättä rinnassa;) Tuosta jyrsimisestä en osaa sanoa mitään, mutta raapiminen on ainakin tapa, joka näyttää säilyvän...nim.merkillä revityt lasikuitutapetit;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitsin raapiminen (sekin kuuluu kattiloiden tapoihin jossain määrin) ja juuri olen harkinnut uutta, hienoa tapettia.

   Poista
 2. Sulo on niin söpö, tuollainen söpönaama ja ihana pörröhäntä (jollaisiin täällä ollaan erityisen heikkona!)
  Hienosti siellä on näköjään operaatiosta toivuttu :-)
  Hmm, meillä on Musti joka on innokas pureskelija, mutta lähinnä pahvilaatikoiden kanssa. Ehkä taipumus vähän laantuu? Ostin kyllä sellaisen hampaidenhoito-purulelun kissoille kerran, mutta ainoa joka sen on todistetusti laittanut suuhunsa on ystäväni kaksivuotias poika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän Ransulla on komeat puntit ja häntä, ehkä Sulolla on yhtä komeat sitten "isona". Sulo on todella hyvin toipunut, hieman pelkään haavan puolesta; tuollaista hyppelyä se harrastaa itsekseenkin.

   Kunpa "minikissa" pureskelisikin vain pahvilaatikoita, mutku myös kirjoja. Eikä kirjaston kirjoihin voi laittaa sinappia ;D

   Poista
 3. Hyvät moovit Sulolla ja onpas nuorella miehellä kivan näköinen väritys !

  Meillä Elli on erikoistunut johtoihin ja ikävä kyllä, jyrsintä jatkuu edelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulo kiittää (ja ehkä vähän punastuu) :)

   Johtojen pureskelu voi olla hieman vaarallista :( Ellillä on siis kanimaisia tapoja (ainakin ystävän kani harrastaa johtojon pureskelua aina tilaisuuden tullen).

   Poista
 4. Pääsiäisen kunniaksi tiputanssi! :D Aivan loistavaa! Meillä ei jyrsitä, eikä raavita. Meillä ollaan tällaisia keski-ikäisiä tätejä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmi-neiti on aina niin hyväkäytöksinen. Hän vain pitää narut tiukasti tassuissaan, ihan ohimennen ;)

   Poista
 5. Mahtavat moovit:D Onko Sulon turkissa sydämen muotoinen laikku? Milloin kissan maitohampaat lähtevät? Taitavat jo ehkä olla vaihtuneet? Voisiko jyrsiminen johtua siitä että ikeniä kutittaa? (Ei mekään oikeasti tiedetä, ikää on meilläkin jo niin paljon.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky, sulla on tarkat silmät! Sulon toisessa kyljessä tosiaan on ♥-laikku (sen huomasin minä) ja toisessa kyljessä neliöjuuri-merkki (jonka yllättäen huomasi Mies). Sulo siis rakastaa matikkaa (toisin kuin emäntänsä).

   Elina kommentoi,että kissat vaihtavat hampaansa 4-5 kk iässä eli ei se sitä voi olla? Ehkä minissasta on kiva käyttää rautahampaitaan? Muilla on kirjoissaan exlibris ja meillä Sulon hampaan jäljet :D

   Poista
 6. Hitsi vie, mikä söpöliini ja jestas mitkä muuvssit!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ella :) Sulolla oli lennokas söpöilyhetki ;)

   Poista
 7. Hampaita kun yllä pohdittiin, niin keskimäärin 4-5 kuukauden iässä hampaat vaihtuvat.

  Meillä kolmikko hieman alle 3-vee järsii edelleenkin juttuja, koristejuttuja voi pitää vähemmän esillä, samaten esimerkiksi villaa. Meillä on siis varauduttu koko elämän kestävään vaiheeseen...

  Kisuille voi hankkia raakoja luisia lihojakin, jos kissat tykkäävät niitä järsiä :)

  Aivan mahtava tanssi! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina vinkeistä!

   Nyt vasta olen tajunnut, että sulla on ollut kolme kissanpoikaa kerralla. Onhan siinä söpöilyä kerrakseen, mutta se kaikki riehuminen ja rajojen kokeilu, jestas :) Nyt tiedän kenen puoleen kääntyä minikissan mahdollisten ongelmien kanssa.

   Ehkä on parempi varautua siihen, että jyrsiminen jatkuu (aina vaan). Luisia lihoja täytyy kokeilla, se tekee hampaille muutenkin hyvää.

   Poista
  2. Kyllä, kolme vaavia kerralla :)

   Kolmoset on ns. adoptio-pennut. En ollut edes tarkoittanut ottaa kuin maksimissaan kaksi kissaa Fabu-kissan kuoltua ja rotupentujakin olin jo kysellyt. Sitten näiden kolmosten mamma kuoli ja kansalaiset jäivät kolmeviikkoisina orvoiksi. Kissa oli vielä jäänyt omavaltaisesti asumaan äitini naapurin vanhaan navettaan eikä heillä itsellään ollut mahdollisuuksia pitää kissoja. Siitä alkoi meidän yhteiselo, heräsin ruokkimaan etenkin Felixin öisinkin. Ressukkaa piti syöttää kahden tunnin välein muutama millilitra kerrallaan, että maha tottui ruokaan. Pennut kun olivat ehtineet olla keskenään tietämättömän ajan... Mutta vaikeasta polusta huolimatta aikamoisen reipas kolmikko näistä on kasvanut! :)

   Poista
  3. Mahtavaa, hieno teko! Sulokin oli orpo (eikä meidän edes ollut tarkoitus ottaa uutta kissaa Mossen kuoltua)ja valloitti meidät ;)

   Poista
 8. Ihana Sulo :) Kirppu järsi myös kaikkea. Varsinkin kirjat olivat kohde nro.1 ja vieläkin välillä harmittaa kun joistain "tärkeistä" kirjoista on kulmat järsitty. Tosin kyllä Olavikin niitä välillä järsii, muttei sentään ylety tärkeisiin kirjoihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olavilla kirjojen järsiminen on takuulla ohimenevää, Sulon kohdalla taitaa olla epävarmempaa ;)
   Mukavaa pääsiäisen jatkoa ja pitäkää hauskat synttärit :)

   Poista

Kiitos kommentista!