keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Kasvun ihme

Aina yhtä hämmästyttävää on siementen itäminen ja taimen kasvuun lähtö. Sellaisesta nuppineulanpään kokoisesta kikkarasta kasvaa honkkeli taimen alku, kun sen yhdistää multaan ja vielä kastelee, myöskään valoa ei sovi unohtaa.

10 päivää sitten kylvettiin tomaatin ym. siemenet . Ensin huonot uutiset; todella vanhat rohtosamettikukan siemenet eivät ole vieläkään itäneet.Rohtosamettikukan siemeniä ei huvita.Sitten hyviin uutisiin. Kaikki 30 tomaatin siementä ovat itäneet ja nyt vakavasti harkitsen toisen minikasvihuoneen ostamista. Meillä riittää "honkkeleita", kun on minikissa ja kasvin taimet :)Myös okran siemenet ovat itäneet.

Seuraavassa vaiheessa istutan jokaisen taimen omaan pikku (maito)purkkiinsa ja yritän pitää ne hengissä niin kauan että saan ne ulos kasvihuoneeseen. Ja kasvihuoneessa sama, toivottavasti hyvä ja kasvua edistävä meno jatkuu. Saisinpa kerrankin jotain muuta, kuin vihreitä tomaatin raakileita syksyllä. Paistetut vihreät tomaatit on niiin koettu.

2 kommenttia:

  1. Ihan mieletön itävyysprosentti tomaateilla! Pitää melkein haukkoa henkeä, huh! Minkälaisessa paikassa minikasvihuoneesi sijaitsee? Ostin itselleni joululahjaksi semmoisen, en ole vielä kasannut/päättänyt sen sijoituspaikkaa. Basilikan taimet ovat toistaiseksi saaneet olla rauhassa. (Täytyy koputtaa puuta.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt tulee ressi siitä, että saako taimet pidettyä hengissä kesään asti, huh. Ikean minikasvihuone on länsi-ikkunalla. Keväämmällä on jopa vaara liiallisesta valon saannista. Kesän lämmettyä tomaatit on tarkoitus siirtää ulos kasvihuoneeseen.

      Poista

Kiitos kommentista!