lauantai 23. maaliskuuta 2013

Puutarhahaaveita

Olen aina ihaillut magnolioita ja haaveillut salaa sellaisen ostavani. "Pikkuinen mutta" on ollut niiden menestymisvyöhyke, joka on ollut max II (meillä II/III).Kuva J.Reinikainen lainattu Mustilan sivuilta.

Nyt magnolia-haaveille voi näyttää vihreää valoa, sillä Japaninmagnolian (Magnolia kobus 'Mustila') luvataan menestyvän jopa IV-vyöhykkeellä, voiko_tämä_olla_totta? Tällä viikolla siis tuli Mustilan taimitarhan katalogi ja allekirjoittanut teki ajatuksissaan kuperkeikan, kun luki japaninmagnoliasta, joka on Mustilan omaa kantaa.

Onko kenelläkään kokemuksia ko. japaninmagnoliasta tai magnolioista yleensä?

Ps. Mitäs pidätte pienistä muutoksista blogin ulkoasussa. Onko teksti-fontti hyvin luettavaa?

Pps.Robert ylsi huikeaan ykäys-suoritukseen; sitä oli sohvan päällä, lattialla ja sohvatyynyjen välissä. Allekirjoittaneelta tuli erinäisiä kiukun ja kivun karjahduksia, kun siivosi jälkiä ja sohvatyynyjä ulos melko kumarassa asennossa. Mieheltä sain tukea tekstiviestitse, siinä yhdistyivät p-alkuinen kirosana ja katti. Robotti siis ahmi lounaalla liikaa ja liian nopeasti. Sen jälkeen vielä huitaisin kaffekuppini sisällön tiskipöydälle ja tilanne alkoi saada koomillisia piirteitä; naurusta on enemmän hyötyä kuin itkusta, ainakin näissä tilanteissa ;)

6 kommenttia:

 1. Kotimaista kantaa oleva japaninmagnolia lienee kestävimpiä, toinen jota voisi ajatella on pensasmagnolia.
  Mulla on kyllä japaninmagnolia ilmeisesti menehtynyt, ehkä liian märkä paikka, tai liikaa paahdetta, varjoa, tai jotain - koskaan ei voi oikein tietää. Tai sitten se tykkäsi kyttyrää kun sai liian voimakasta typpilannoitusta (kuivikekäymälän virtsahaihduttamon turvetta). Ei muuta kuin uusi kokeiluun, sitähän tämä on!
  ps. me osallistuimme ryijyhaasteeseen vihdoinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet, puutarhanhoito on lukemattomia kokeiluja ja yllättäviä onnistumisia. Jos kaikki onkin omassa puutarhassa prikulleen ok, sekä kuun asento taivaalla niiin taimessa voi olla jotain vikaa tai jossakin muussa ;)

   Kivaa, että osallistuitte ryijyhaasteeseen :)

   Poista
 2. Voi Robertia -ja sinua! Mutta vahinkoja voi sattua kenelle hyvänsä.
  Blogin banneri on kiva, ja tekstin fonttikin. Mutta onko se hieman liian pientä...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina välillä sattuu ja tapahtuu ;)
   Suurempi fontti kummasti parantaa luettavuutta, kiitti vinkistä :)

   Poista
 3. Oi magnolian tahtoisin minäkin, pitäisi vain keksiä hyvä paikka ja näköjään tutustua vaihtoehtoihin kunnolla!

  Kiva banneri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mervi!

   Nyt on vielä hyvin aikaa tutustua magnolia-lajikkeisiin ja kasvupaikka vaatimuksiin ja kesän korvilla sitten taimistolle :)

   Poista

Kiitos kommentista!