torstai 14. maaliskuuta 2013

Kirjakaapin aarteita

Aarre-sanalla on ihmisille erilaisia merkityksiä. Kirjakaapissa on muutamia kirjavanhuksia, jotka ovat minun aarteitani. Vanhoissa kirjoissa parhainta on menneen ajan tunnelma; tekstinä ja kuvina. Jossain on myös kivat omistuskirjoitukset. Kuten olen kertonut, kirjojen keräily on hyvin koukuttava harrastus.Kirjakaapin "Grand old Lady" on itseoikeitetusti Värisointu-opas vuodelta 1906.  Pisteenä I:in päälle kirja on erittäin hyväkuntoinen.Emännän tietokirja I-III -kirjoista löytää vastauksen lähes jokaiseen kysymykseen, koskien talouden- tai kodinhoitoa ja paljon, paljon muuta.Elettiinpä ennenkin-kirjaan on koottu jännitttäviä vanhan kansan kertomuksia 1940-1950 lukujen vaihteesta. Siis juttuja noidista ym. joita on ilmeisesti kerrottu perimätietona sukupolvelta toiselle. Googlen mukaan Kyni-Valpuri-niminen velho/noita on todella elänyt ja on ollut noituudesta syytettynäkin.

Sata vuotta sitten 1888-kirjassa, muistellaan kuukausi kuukaudelta uutisissa olleita asioita. Kuten insinööri Eiffelin hassua hanketta ja Tampereen (sähkö)valaistumista.

Eniten hyllytilaa kirjahyllystä vievät uudet ja vanhat puutarha- ja kukkakirjat; niistä ja joistain muistakin kirjoista myöhemmin lisää.

Tervetuloa lukijaksi Villikissa. Oikein mukavaa ja aurinkoista viikonloppua kaikille!

8 kommenttia:

 1. En kyllä yhtään ihmettele, että Eiffelin torni aiheutti aikanaan vastustusta. Onhan se nyt hassua iskeä keskelle kaupunkimaisemaa julmettu rautahäkkyrä, joka näkyy lähes kaikkialle. Ja nyt sitten homma on kääntynyt niin päin, että ihmiset maksavat itsensä kipeäksi, jotta voivat nähdä samaisen häkkyrän kotinsa ikkunasta. :D

  VastaaPoista
 2. Ihana kansikuva tuossa "Sata vuotta sitten"-kirjassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on rohkeasti kuvattu uimapukuun sonnustautunutta naista. Peräti olkapäät ja sääret näkyvät (vrt. nykyajan uimapukuihin) ;)

   Poista

Kiitos kommentista!