perjantai 5. huhtikuuta 2013

Blogihistorian suosituin hakusana ja yllätysvieraat

Aina välillä tulee tarkistettua millä hakusanalla tänne blogiin ihmisiä tupsahtaa. Kaksi sanaa on tasaisesti yli muiden ja nyt esittelen sanan joka tällä hetkellä pitää ykkössijaa.*jännittävää musiikkia* Tadaa! Se on perunanarsissi!

Tänäkin pääsiäisenä pääsiäiskukan virkaa hoiti perunanarsissi. Oikeastaan ko. juhlaa ei enää voi juhlia ilman tämän narsissin ihastuttavaa tuoksua. Vähän samaan tyyliin joulu ei ole joulu, jos ei ole valkoista hyasinttia.Minusta on mukavaa, että käy vieraita. Kuitenkin tunsin hetkellistä epätoivoa, kun sukulaiseni soitti 2. pääsiäispäivänä kello 16, että voiko tulla parin tunnin päästä kylään. Epätoivoa aiheutti vain kaksi asiaa A) mitä tarjota vieraille ja B) kissankarvojen määrä (vaikka normaalit viikkosiivoukset olikin hoidettu).

Mies lähti kiireesti kauppaan (kun ei niitä rahkapullia / lusikkaleipiä sitten tullut leivottua..) ja kauppa olikin mennyt juuri kiinni. Vähän aikaa haukoimme henkeä ja sitten onneksi armas aviomieheni eli Mies keksi ratkaisun -paistetaan vohveleita. Jee, me selvittiin! Oli hauskaa nähdä sukulaisia pitkästä aikaa, vaikka yksi tai oikeastaan kaksi joukosta puuttuikin (miten ne lapset silleen kasvaa??).


(melko)Kätevän emännnän vinkki ns. Pappilan hätävaraksi on vohvelit. Vohvelirauta ei paljoa maksa ja sillä paistaminen onnistuu helposti. Ruokakaapin perälle kannattaa varata hilloa ja spray-kermaa (kerma ehkä kuitenkin jääkaapin perälle), muita aineksia kaapeista yleensä löytyykin.
Allekirjoittaneella oli lapsena ja vähän vanhempanakin (lapsuudenkodissa vielä asuessani) sellainen mukava tapa, että söin After eight-laatikosta suklaata ja jätin paperin paikoilleen -niitä oli sitten mukava tarjota vieraille, sorry Äiti.

Mitä lukijat tarjoavat yllätysvieraille? Jos yllätysvieraat ilmoittavat tulostaan etukäteen, niin mitkä siivoukset suoritat, jos aikaa on esim. tunti? Vai onko jollain kaikki tiptop? Jostain luin, että ennen vanhaan oli tapana, että sunnuntaiksi siivotaan ja leivotaan, koska ns. yllätysvieraita odotettiin. Tästä ainakin allekirjottanut voisi ottaa oppia.

8 kommenttia:

 1. Ou - tää on aika paha. Kun en ollenkaan harrasta ruuanlaittoa, niin kaapista saattaa löytyä jauhoja mutta esim. munat saattaa hyvinkin olla loppu. Tärkein, mitä toivottavasti aina löytyy, on maito, kun sitä täytyy saada kahviin. Vaikka koko muu ruoka olisi kaapeista ja koko maailmasta loppu, niin se ei ole niin paha kuin jos kahvi tai maito olisi loppu :-D
  Onneksi yllätysvieraita ei käykään lähes ikinä, mutta heillekin saa luvan kelvata pelkkä kahvi (mutta voi olla, että sokeria ei löydy kun en sitä käytä), ellen sitten juuri ole käynyt kaupassa ja ostanut jonkun mustikkapiirakkapaketin tms. Kun en välitä kekseistä, niin edes niitä ei ole. Niin, alankin tässä ymmärtää miksi minulla ei käy ylätysvieraita ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maidon loppuminen on katastrofaalista ja kahvin loppuessa suurkatastrofi on lähellä.

   Ehkäpä ne vieraat tulevat enemmän seuran, kuin tarjoilun vuoksi ;)

   Poista
 2. Kelpaa tuota pottunarsissia käydä ihastelemassa, komia on hän :)

  Mulle yllättäen pistäytyvät melkeimpä tietää jotta tuovat pullat mukanansa, kahveeta, limua ja keksejä löytyy ja kesällä tietysti tomaatteja ja omenoita ihan ulko tarjoiluna..

  VastaaPoista
 3. Täällä maalla on vanhemmalla väellä vielä tapana pistäytyä tuvassa. Kun oveen koputetaan ei ehdi enää siivota :). Keittiön pöydältä siirtelen lehdet ja ja muun tilpehöörin sivummalle, että saan kahvikupit mahtumaan. Muut yllätysvieraat tuovat useimmiten kahvipullat tullessaan. Aika usein tarjoilen marja/hedelmäsmoothiet, niistä kaikki tykkää. Kahvin kanssa tarjottu kotitekoinen mustaherukkalikööri viimeistään tyydyttää vativampaakin yllätysvierailijaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, kotitekoista mustaherukkalikööriä, oikeaa hemmottelua :)

   Poista
 4. Kaunis se on tuo perunanarsissi. Jospas kukkapenkistäsi tänä keväänä semmoinen jo kurkistaa?

  Meillä eivät piparit kovin kauan aikaa kaapeissa säily, joku pullahiiri käy ne syömässä. Joten yllärivieraat saavat vain kahvia. Kahvileipää tärkeämpi tarjottava onkin kahviin laitettava maito. Maitoa täytyy olla. Sen kahvin lisäksi. (Ja sen mahdollisesti puuttuvan sokerin voi korvata tomusokerilla, jos makeutta kaipaa.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky, arvaa vaan muistinko syksyllä laittaa sipulit maahan? ;)

   Vai että pullahiiri. Meiltäkin löytyy sellaisia hiirulaisia, kumma että kissat ei saa pidettyä niitä loitolla :D

   Poista

Kiitos kommentista!