sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Sunnuntaiajelulla

Pitkästä aikaa vääntäydyttiin sunnuntaiajelulle ja heti aamusta. Alkumatkasta, mutta kuitenkin liian kaukana kotoa, huomasin järkäleen jääneen kotiin. Onneksi kännykkä oli mukana.
Lähtötohinassa (taas, mutta ei niin pahassa kuin reilu viikko sitten) meni vähän pasmat sekaisin.. Päätin uudistaa vähän aikaa sitten tilaamani laukun (kyllä, laukkutyttö on taas päässyt irti) ja  tietenkin se piti käsitellä sadesuojasuihkeella. Kaapista meinasin kuitenkin napata lehtikiiltosuihkeen, onneksi huomasin erheeni ajoissa, huhhuh.Matkakohteenamme oli jokavuotinen Nuutajärvipäivä. Nuutajärven lasitehdas on Suomen vanhin toiminnassa oleva lasitehdas ja tänä vuonna tulee täyteen 220 vuotta. Melko ironista, että sen toiminnan lopettamista suunnitellaan, nirsk.Mielessäni tietenkin välkkyivät supertarjoukset (kuten viime vuonna klik) ja lahja 220 ensimmäiselle tulijalle. Ennen vanhaan lähes joka vuosi sai lahjan ja sen jakoivat parkkialueen ohjaajat, mutta tänä vuonna se olisi pitänyt noutaa myymälästä. Jono oli niin pitkä, ettemme edes yrittäneet jonottaa. Sattumalta törmättiin harvinaisiin sukulaisiini ja puhelimme siinä hyvän tovin.

Supertarjouksessa olivat mm. kattilat ja Niiskuneiti-figuurit eli mitään ei tarvinnut ostaa, rahat säästyivät.Tilanne kääntyikin suorastaan päälaelleen, kun Mies alkoi takomaan meille rahaa -tai ainakin Nuutajärvi 220 vuotta juhlarahan.Lasimuseossa oli esillä kaikkea entisaikojen lasin valmistukseen liittyvää materiaalia. Kuten jyhkeähköt lasimuotit. Sen lisäksi, että lasihytissä oli todella kuuma, kaikki työvälineetkin näyttivät hyvin raskailta.Suomen suurin lasikuusi oli hauska ja värikäs.
Sitten Makeistukun kautta kotiin.

8 kommenttia:

 1. Vaikuttaa, että teillä on ollut oikein mukava päivä :) !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, sunnuntaiajelun lisäksi ehti kuoputtamaan puutarhassa :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kuusi oli tosi kaunis; tuollaisen tyylisen, kun saisi jouluksi ;)

   Poista
 3. Varmasti on ollut mukava päivä, ja ehdottamasti on hauska kuusi! Makeistehdaskin kuulostaa aivan hyvältä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karkkien kutsuhuutoa ei aina jaksa vastustaa, eikä onneksi tarvitsekaan!

   Poista
 4. Lasinpuhallus on todella mielenkiintoista, ja siihen kuumuuteenkin ilmeisesti tottuu. Ainakin jossain määrin. Helpompaa olisi varmaan aloittaa lasihelmien tekemisellä, semmoinen polttelisi.

  Ja maistuisivat ne namitkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasihelmien tekeminen olisi varmasti mielenkiintoista ja haastavaa.
   Kai Myrskyn syntymäpäivänä tarjottiin ihmisille karkkia?

   Poista

Kiitos kommentista!