perjantai 10. toukokuuta 2013

Villivuokot

Vuokkorintamalla tapahtuu ja yksi yllätyskin mahtuu joukkoon. Ensin minimetsässämme oli sinisiä laikkuja. Nyt vaaleansinisiä ja valkoisia laikkuja.Sinivuokko on kiitollinen kasvi. Siinä on ainavihannat lehdet ja kukinnassakin on monta vaihetta. Aluksi kukat olivat purppuransinertävät, sitten heleän liilat ja lopuksi vihreät, kun kukan terälehdet tippuvat pois. Aikaisemmin en tuota vihreää vaihetta muista nähneeni.Valkovuokot tekivät mahtavan kirin ja aukaisivat kukat oikea-aikaisesti juuri äitienpäiväksi. Tavan mukaan kerään niistä kimpun ja vien haudalle, Mummu tykkäsi kovasti mm. luonnonkukista ja tietysti pioneista ♥.Minimetsässä oli pieni yllätys, Keltavuokko. Ja kuten kuvasta näkyy en_millään saanut tarkkaa kuvaa kukasta.Kasvi "X". Kooltaan pienikokoinen ja usean kukan ryhmä näyttää kaukaa katsoen vähän pallomaiselta. Varmasti joku rikkakasvi, mutta varma kevään merkki.Edellisessä postauksessa ollut sammal hieman kauempaa katsottuna.
En ole istuttanut vielä mitään kesäkukkia tai kylvänyt siemeniä kasvilaatikkoon. Nyt on niin lämpimiä ilmoja, että voisi hiljalleen laittaa toimeksi ;)

Aurinkoista viikonloppua!

10 kommenttia:

 1. Jestas! Teillähän on ihan kesä jo. En minä ole vielä nähnyt kuin leskenlehtiä... Mutta nyt on kyllä ihan parin viime päivän aikaan tullut lehdenalut puihin. Sen se vesisade teki.

  Aurinkoista viikonloppua teillekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, jos meillä on kesä niin pk-seudulla on varmasti jo keskikesä ;) Täälläkin koivut ja nurmikko vihertävät.

   Poista
 2. Ihan kaunis tuo kasvi "X" oli se sitten rikkaruoho tai ei. Meilläpäin sitä kasvaa monen kodin pihanurmella. Eiköhän meille vielä selviä mikä se oikein onkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri tuolla alempana kirjoittaa, että se on mahoton leviämään..

   Poista
 3. Usko tai älä, yhtään vuokkoa en ole vielä tänä keväänä nähnyt, täällä päin niitä ei oikein kasva ja kevään tulo täällä rannalla aina hiukan myöhässä :) toivottavasti pian törmään sinivuokkoihin, ovat suosikkejani :) mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rannalle kevät ehkä tulee hitaammin, mutta vastaavasti talvi tulee hitaammin? Toivottavasti löysit sinivuokkoja :)

   Poista
 4. Meillä on vuokkoja maa valkoisena, minäkin aion viedä niitä haudalle. Keltavuokko on kai aika harvinainen? Ihailin joskus tuota kasvia X ja annoin sen rehottaa pihassa. Liian myöhään tajusin, että se on ärhäkästi leviävä rikkakasvi, jota olen joutunut kitkemään kukkapenkeistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä todella on maa valkoisenaan vuokkoja, kuten blogisi kuvista näkyy ja Nero poseeraa kaiken keskellä ♥.
   Mä niin arvasin, että kasvi X on hirmuinen leviämään. Toivottavasti ei sentään karhunköynnöksen eli elämänlangan veroisesti.

   Poista
 5. Sinivuokko on tosi kaunis kukka Meillä kasvaa sini valko ja keltavuokkoja pihalla,ne ovat kyllä niin kauniita:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuokot kuuluvat kevääseen ja on mukavaa, kun niitä voi ihastella omassa pihassa :)

   Poista

Kiitos kommentista!