torstai 11. heinäkuuta 2013

C niin kuin copper

Tunnustaako ketään muu kesäihminen valmistautuvansa itseltään salaa syksyyn? En todellakaan odota syksyä, mieluusti eläisin touko-elokuun aikaa uudestaan ja uudestaan, no luminen joulu voisi olla jossain välissä. Halusin tai en, niin illat alkavat väistämättömästi lyhentyä juhannuksen jälkeen -näin on ainakin tähän saakka tapahtunut. Ja siltä varalta, että jatkuva kesätoiveeni ei tänäkään vuonna toteudu -valmistaudun syksyyn. Mikä onkaan paras paikka sateisina ja vähän viileinä päivinä, puhumattakaan lumesta ja pakkasista? Koti tietenkin! Ja sen kodin sisustamista nyt kovasti suunnittelen.
Tämä harakka on nyt innostunut kuparista ja messinkistä. Yli vuoden vanhassa Living etc -sisustuslehdessä on vaikka mitä ihania, kuparin ja messinkin sävyisiä sisustustarvikkeita. Siis vuoden pohdinnan jälkeen olen aivan myyty (tätä se Hämeessä asuminen teettää).  Lisäpontta kiiltävän himooni toi H&M homen kevään 2013 kuvissa vilahtanut Tom Dixonin copper shade-valaisin.Lämmin metallisävy ja siro, tyylikäs ulkomuoto ovat huipussaan Benny Frandsenin Ball G9-valaisimessa. Tahtooo!

Em. sisustuslehdessä on myös huikean hieno pöytä; pöytälevy on pyöreä ja jalka on laserleikattua(?) kuvio metallia, hinta n. 2500 puntaa. Niin paljon en aio pöydästä maksaa, vaan olen aloittanut suuretsinnät sopivasta jalasta ja pyöreästä, tiikkisestä pöytälevystä. Pieni, pyöreä pöytä sopisi oikein hyvin keittiöön (kunhan seinä on ensin maalattu valkoiseksi) ja nämä tuolit olisivat oiva kumppani pöydälle.

Olohuoneen iso (kirja)hylly saisi lähteä ja tilalle tulee vanha radiokaappi, sekä string-tyylinen hyllykkö. Harmaa sohva saa helposti ilmettä uusista tyynyistä. Onneksi kirppikseltä on löytynyt vuosien mittaan joitain kuparin sävyisiä esineitä, joten tämä harakka saa niistä ensiapua kuparin himoon.


Ai niin, se sauna pitäisi ensin remontoida loppuun, blaah.


Mites teillä muilla? Syksyyn valmistautumista vai tässä hetkessä elämistä (viim. mainittu lienee erittäin suositeltavaa, kun on kesä ja kaikki)?


12 kommenttia:

 1. Juu syksy täälläkin on mielessä, vaikka uimakelejäkin vielä riittää! Ajatella, että elokuussakin voi olla vielä kuumottavia helteitä ja nyt jo ihastelen neuleita ja muuta syksyyn liittyvää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti helteet jatkuvat mahdollisimman pitkälle, sillä neuleita ehtii pitää kyllästymiseen asti ;)

   Poista
 2. Juuri tänään ajattelin lämmöllä syksyä, miten ihanaa on että se tulee:) Olin maalla ja poimin hätäisesti muutaman kanttarellin, maahan oli pudonnut keltaisia (varmaan kuivuuden vuoksi) koivunlehtiä...

  Mutta iloitaan ja nautitaan tästä hetkestä -tai ainakin yritetään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin kanssa katsastamassa kanttarellitilanteen, mutta olivat vielä surkean pieniä.
   Muistetaan iloita hetkestä :)

   Poista
 3. Nooo en kyllä myönnä valmistautuvani syksyyn, muuta kuin kiroillen. Pinosin juhannuksena (kirosanoja ladellen) talven polttopuut valmiiksi, nyt enää tarvitsee peitellä ne sitten kun aurinkoinen sää uhkaa loppua. Kirosin siis siksi, että kun on juhannus, se tietää seuraavaksi päivien lyhenemistä. Ei sen vielä tarvitsisi tapahtua, nyt voisi kelata uudestaan toukokuun alkuun! Prkl!
  Sisustus ei muutenkaan ole mielessä, vaan se, että koskahan saisin tehtyä (siis teetettyä) uuden katon ja maalattua toisen. Ja korjattua välikaton, ja ikkunat, noin niinkuin alkuun. Silti, keksin kyllä yhden sisustuksellisen asian: loppukäytän kaupunkiparvekkeen kaideseinää varten ostetun okrankeltaisen maalin jämän tulevan makuukammarin muurissa. Makkarista kun tulee keltainen, se on päätetty jo viisi vuotta sitten ja se päätös pitää. Keltainen on auringon väri :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun ilmat alkavat viiletä ja illat pimetä, niin vähemmästäkin tulee manattua. Kunpa kesä jatkuisi ja jatkuisi.

   Keltaisessa makkarissa näkee varmasti ihania, lämpimiä kesäunia ♥.

   Poista
 4. Kyllä minä yritän sinnitellä kesässä niin pitkään kuin ikinä mahdollista! Suomen kesä on kuitenkin niin kovin lyhyt. Niin ja syksyllä pitää tulla pois puutarhasta sisätiloihin, kun alkaa lämpötila laskea alle 15 asteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä on lyhyt ja menee kuin pikakelauksella. Toivottavasti lämmintä kestää pitkään ♥.

   Poista
 5. Nyt eletään kesää eikä ajatella syksyä lainkaan. Talvesta nyt puhumattakaan. Kesä, kesä, kesä, kesä.... :D

  VastaaPoista
 6. Tänä kesänä ei ole ollut niin kuuma, että erityisesti tarvitsisi toivoa syksyä. Toisina kesinä toivon kesän menevän nopeasti, että se kuumuuden tuska loppuisi :D Sanomatta selvää, etten oikein ole kesäihminen. Syksy on kiva vuodenaika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en muista niin kuumaa kesää, että olisin toivonut syksyn tulevan ;)

   Poista

Kiitos kommentista!