lauantai 13. heinäkuuta 2013

Kirpputorilöytöjä II

Kesän alussa lähistölle avattiin uusi kirpputori ja olen tehnyt sieltä monta kivaa löytöä.Yksi hienoimmista löydöistäni on tämä upea kehyksinen Akseli Gallen-Kallelan "aitokopio" taulu. Ateneumin taidemuseossa on esillä Aino-taru triptyykki ja tämä kyseinen aihe on siinä keskellä. Taulun taustapuolella on merkitty jopa taulun kehystämisvuosi. Lisätietoa Suomen kuvataiteen kultakaudesta löytyy täältä klik.
Eräällä kerralla löysin tämän todella hyväkuntoisen lehtipöydän. Olin tietenkin polkupyörällä liikkeellä ja yritin houkutella Miestä hakemaan minua (ja pöytää), mutta hänellä oli pahasti remonttihommat kesken. Siispä toin pikku pöydän pyörää taluttaen. Mies antoi erittäin järkevän neuvon: älä vaan kaadu pyörällä ;)Jostain syystä olen innostunut Kalevalasta, sillä ostin lasinaluset, joissa on ko. eepokseen liittyviä runoja  ja kuvitus.Kuparihimosta juuri kirjoitinkin. Vaasi ja kynttilänsammutus-juttu maksoivat yhteensää n. 2,50. Mies tiesi, että romumetallinakin kuparista maksetaan enemmän.Ja sokerina pohjalla: vanha Kodak Brownie SIX-20 laatikkokamera nahkalaukkuineen ♥. CameraOfTheMonth-sivuilla sanotaan, että aikanaan Kodak Brownie teki saman kuin Fordin T-malli automaailmalle eli toi valokuvausharrastuksen muidenkin kuin ammattilaisten ulottuville.
Sarjassamme "jos olisi aikaa" niin syventyisin laatikkokameraan ja aikaisemmin löytämääni Polaroid-kameraan, sillä kummallakin voisi todennäköisesti vielä ottaa kuvia.

Aurinkoista ja leppoisaa viikonvaihdetta!

3 kommenttia:

  1. Leppoisaa viikonvaihdetta teillekin! Ihastuttavia löytöjä tosiaan. Tuo kamera etenkin!

    VastaaPoista
  2. Vau. Upea kamera! Siinä on kyllä sitä jotain.

    VastaaPoista
  3. Henna & kumppanit ja Mamma N: Kamera on minustakin huippulöytö, vaikkei se mikään superharvinainen ole :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!