maanantai 1. heinäkuuta 2013

Draamakomedia Tomaattipuutarhurin paluu osa II

Previously in Tomaattipuutarhurin paluu.
Tomaatin taimet kävivät kuoleman porteilla (ja osa meni portista..), kun ne istutettiin omiin ruukkuihinsa. Eikä tässä vielä kaikki: pahamainen jättiläiskattisaurus vainosi tomaatteja öisin.


Jakso II: Peace & love

Hhmmm, edellisestä jaksosta on kulunut lähes kaksi kuukautta, siitä voi(si) päätellä jotain. Kuten sen ovatko taimet edes hengissä. Mutta mutta, ei tehdä liian hätäisiä johtopäätöksiä. Tomaatit ovat yltäneet hämmästyttävän sitkeisiin suorituksiin, kun sivuosan esittäjät ovat vain puuhailleet omiaan. Kesäkuun alussa taimet pääsivät ulkosalle verannan suojiin ja jättiläiskattisaurus jäi sisälle. Tosin tarina ei kerro sitä, millaiset ötökät vaanivat tomaatteja ulkosalla.

Vihdoinkin juhannusviikolla alkoi tapahtua. Naissivuosan esittäjä marssi rautakauppaan ja osti rullan kasvihuonemuovia. Toisin kuin epäilin, sitä siis oli ihan hyllytavarana. Miessivuosan esittäjä naputteli kasvihuoneeseen erinäiset määrät listoja, joiden avulla muovi tukevasti kiinnitettiin -ja voila! Kasvihuone tuli 90 % valmiiksi.


Hei me muutetaan!

Ja niin multa ja kanankakka löysivät toisensa, sekä multa ja tomaatintaimet ynnä tomaatintaimet ja kasvihuone -ja he elivät onnellisesti elämäänsä satoon asti (okei, ensin tulee kukinta).Tomaatteja kukittaa ♥.Vajaan parin viikon aikana tomaatit ovat komeasti kasvaneet mittaa ja viimeksi kasvihuoneeseen kurkatessani lähes kaikissa oli nuppuja tai kukkia, myös okrilla."Pink Brandywine"; Lidlistä ostetut "nimikyltit" ovat tosi näppäriä.Tomaatit tuntuvat viihtyvän hyvin kasvihuoneessa ja siellä on peace & love -meininki. Allekirjoittanut tempaantui tunnelmaan mukaan ja laittoi sopivat korvikset. Huumaava osanen tulee siitä ilosta, että kasvihuone on vihdoinkin lähes valmis. Kasvihuoneessa voisi oleilla loputtomasti ♥.
Näihin leppoisan letkeisiin kesätunnelmiin on hyvä päättää. Villi veikkaus on, että seuraavassa jaksossa odotellaan ilolla/jännityksellä/epätoivolla tomaattien kehittymistä.

7 kommenttia:

 1. No jo! Kyllä nyt oli rauhaa ja rakkautta tomaattipuutarhurin seikkailuissa. Eikä minikissankaan enää tarvitse miettiä, miksi niitä yhtenään suihkutellaan ;) Oikein mukavaa! Jäämme jännityksellä odottamaan satoa!

  Meillä ei ole kukintaa nähty, mutta tomaatintaimi on vielä hengissä. Sisälle toin sen, ulkona on yöllä kuitenkin aika viileää ja ymmärsin, että tomaatit tarvitsevat lämpöä. Saa nähdä millaista draamaa meillä vielä saadaan!

  Miten muuten, jos tuo nyt selviää syksyyn asti, niin mitä sille sitten pitää tehdä? Selviääköhän se sisälläkään talvesta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan,minikissa voi keskittyä vain sille tarkoitettuihin suihkutuksiin; se mielellään maukustelee ulko-oven takana..

   Kyllä se kukinta varmasti vielä tulee. Parvekkeella voi heittää vaikka harson yksi sen päälle. Suomen kesä on niin vaihteleva lämpötilaltaan. Kerrothan sitten millaista draamaa teillä on? Teillähän voi olla kattisauruksia??

   En ole vielä koskaan päässyt niin pitkälle, että tomaatti tarvitsisi talvettaa. Talvella suurin kiusa on pimeys ja kuiva huoneilma, mutta kannattaa kokeilla.

   Poista
  2. Ihme kyllä ei ole ollut kattisauruksia! Draamaa on ollut sen verran, että lehdet tahtoo herkästi käpristyä kärjistään, en tiedä miksi. Nyt taimi on tosiaan sisätiloissa ja täten ikäänkuin varjossa. Se on kyllä lähellä parvekkeen ovea, joka on auki aina kun ollaan kotona eikä nukuta, joten ehkä se luulee olevansa kasvihuoneessa? Ei se kyllä paljon suoraa aurinkoa parvekkeellakaan saisi. Tukikepin se tarvitsee ihan näillä hetkillä, tai muuten on isompaa draamaa tiedossa! Hyvävointiselta se kuitenkin vaikuttaa. Toivottavasti sitä alkaisi kukituttamaankin pikapuoliin.

   Poista
 2. Jännittävää! Odotan mielenkiinnolla seuraavaa jaksoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin seuratataan mielenkiinnolla tomaattien elämää ;)

   Poista
 3. Piis ja laav! Taimillahan menee hyvin, kun noin kukoistavat. Minun ainokaiseni oli liian vähällä valolla ja se sai muuttaa maalle suotuisemmalle leveysasteelle. Lehdet kellastuneina, se sai tuli liikaa vettäkin. Eikä se edes kuki.

  Luulen, että teidän taimillenne käy hyvin koska asuinympäristö on noin kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tomaattien sitkeys ja kasvunopeus on yllättänyt (*nyt koputan puuta*). Välillä taimet olivat tosi huonossa hapessa, mutta nyt tilanne on rauhoittunut.

   Taimille voi käydä hyvin jos muistamme niitä tarpeeksi hoitaa.. ;)

   Poista

Kiitos kommentista!