torstai 18. heinäkuuta 2013

Kissa- ja koiraihminen

Ihmisillä on tapana määritellä ja ryhmitellä kanssaihmisiään (kyllä minäkin, tunnustan). Ammatin, asuinpaikan jne. mukaan.
Hetken aikaa näin punaista, kun työkaveri pelkästään tietokoneen taustakuvan perusteella ryhmitteli minut muitta mutkitta kissaihmiseksi -hei mä kyllä tykkään koiristakin! Tämän jälkeen juttelimme hetken aikaa koirista (aikaisemmin puhuimme jo kissoista).

Pidän yleensäkin eläimistä, kaikki ovat omalla tavallaan mielenkiintoisia. On myös suuri joukko eläimiä joita pelkään esim. käärmeitä ja lintuja, muttei mikään eläin aiheuta suoranaisia vihan tunteita.
Aina välillä haaveilen koirasta esim. welsh corgi cardiganista, valkoisesta paimenkoirasta ja erityisesti shibasta. Kuitenkin tunnettu tosiasia on, että koiria pitäisi oikeasti kouluttaa ja ulkoiluttaa, sekä järjestää rodulle tyypillistä toimintaa. Siis puutarhassa kuopsuttelu ja satunnaiset metsälenkit eivät olisi tarpeeksi.
Vaikka olen mukavuudenhaluinen, melkoepäurheilullinen ja erityisesti en pidä komentelusta -en koe itseäni siltikään kissaihmiseksi. Siis ryhmittely kissa- tai koiraihmisten leiriin on suppeaa.


Uusi ulkoilulaji flexitwisti. Varusteina em. taluttimet, pyjamahousut ja lenkkarit
- ja jokin elikko narun toiseen päähän.

Lisäksi olen ajatellut Lil Bub:a joka on pieni, kehitysvammainen kissatyttö. Mielettömän suloinen, mutta.. 
Olen siis aloittanut loman kevyillä pohdinnoilla. Mitäs mieltä olette kissakoiraihmisistä ja Lil Bub:sta?

8 kommenttia:

 1. Minä olen kissakoiraihminen ja myös pelkään lintuja. Ensimmäinen aatos Lil Bubista oli surullisuus. Silmistä päätellen näyttää siltä, että kissa on huumattu ja sitten sitä viedään jos jonkin moisiin paikkoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lintuja pelkään siksi, että joskus lokki jahtasi minua (vaikka ajoin pyörällä tuhattajasataa).

   Viikko sitten näin ensimmäisen kerran kuvan Lil Bubista ja ajattelin, että onpas hassunnäköinen. Youtubessa erehdyin katsomaan videon sen vaikeasta, siis todella vaikeasta kävelystä ja tulin todella surulliseksi.

   Poista
 2. Minä en ota näistä suuremmin kierroksia. Olen ihan tyytyväisesti kissaihminen, koiraihminen (meillä oli koira aikoinaan, ja ennen kissoja ihmiset luultavasti luokitteli mut nimenomaan koiraihmiseksi) ja heppaihminen (vaikka heppahommissa en suureksi harmikseni ole hetkeen aikaan ollutkaan). Tutut tietää että tykkään yhtäläisesti kaikista eläimistä, joilla on turkki tai tassut ja useimmista sellaisistakin, joilla ei ole. Vieraiden luokitteluista en piittaa :D

  Lil Bub surettaa minuakin. Tulee mieleen, että tässä on nyt esimerkki eläinten liiallisesta inhimillistämisestä. Saako se syötyä hyvin? Onko se kipeä, tarvitseeko se jatkuvaa lääkitystä ja yhtä mittaa eläinlääkärikäyntejä? Paljonko sitä, kuten mammakin sanoi, viedään kaikenlaisiin paikkoihin, jotka väistämättä stressaavat sitä? Eli otetaanko tässä nyt toisen onnettomuudesta ns. kaikki ilo irti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen entinen hevostyttö tai siis nykyään ei ole mahdollisuutta käydä ratsastamassa, mutta hevoset ovat eri kivoja ♥. Tosiaan vieraiden/merkityksettömien luokittelusta ei kannata piitata :)

   Musta tuntuu, että Lil Bub kärsii; Mamma N:lle kommentoinkin, että näin videon ko.kissan kävelystä, huh. Varmasti se tarvitsee säännöllistä lääkitystä ja eläinlääkärin hoitoa. Jotenkin tulee tunne, että kuuluisuudella maksetaan sen hoitokulut. Lil Bubhan julkaisee kirjankin.. Eläinlääkäreille se on varmasti mielenkiintoinen tapaus.


   Poista
 3. Minä olen kissaihminen, ehdottomasti. Koiristakin kyllä tykkään, sydämeni olen menettänyt karjalankarhukoirille ♥ Ja ihastuin pahemman tuohon esittelemääsi shibaan, kaunis pystykorva!

  Tuli surullinen olo tuosta Lil Bub:istä. Suunnattoman herttainen, mutta onko kissalla hyvä olo, onko se onnellinen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Shibat ovat superihania ♥.

   Kissathan eivät tunnetusti näytä helposti kipuaan/muita olotilojaan ja tälläistä erityiskissaa on varmasti vielä hankalampi tulkita? Mamma N sanoikin Lil Bubin silmistä ja näyttäähän se huumatulta, tai kovasti lääkityltä :(

   Poista
 4. Ei ihmisiä pitäisi luokitella mihinkään kategorioihin. Mutta kun nyt kerran luokitellaan, niin olen kissaihminen. Jos joku sanoo, ettei voi sietää kisssoj, suhtaudun heti varauksella sanojaan. Semmoinen ihminen on jotenkin "paha"!

  Toivon totisesti, että Lil Bub on onnellinen, mutta en usko niin olevan. Soisin sille eutanasian...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monet ovat kertoneet, että he eivät pidä kissoista/koirista/jostainmuusta -koska pelkäävät niitä. Se, ettei joku siedä jotain eläinlajia ollenkaan herättää aina vähän hämmennystä, kuten ehdottomuus ylipäätään.

   Kissan onnellisuuden huomaaminen on hankalaa, varsinkin kun ne sairanakin kehräävät.

   Poista

Kiitos kommentista!