keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Mini(kaupunki)lomalla

Hetkellinen blogihiljaisuus on päättynyt ja loman (joka alkoi maanantaina) erittäin virallinen ulkomaanosuus on hoidettu.



Meikäseilorit nousi laivaan maanantai-aamuna ja suuntasimme kohti Tallinnaa. Aamu yhdeksään mennessä olimme jo kokeneet paljon.
Nousimme ennen kukonlaulua ja sepäs oli kattiloista merkillistä. Olimme koko porukka aivan unenpöpperössä; Sulon otsa"hiuksetkin" olivat ihan pörrössä. Vähän tohinaa siinä oli, kun matkaan valmistauduimme ja entistä hurjemmaksi meno muuttui meistä kolmen kohdalla. HUOM! Jos et halua lukea kissojen eritteistä (vaikka ne toki tuoksuvat ruusulle) siirry suosiolla seuraavaan kappaleeseen. Edellisiltana olin antanut ajattelemattomasti uusia raksuja kissoille ja kuinkas sitten kävikään. Varoittelin Miestä astumasta kissan"oksennukseen" ja hetken päästä tajusin sen olevan ehtaa p*sk**. Minikissan vatsa oli hieman löysällä ja berberi ööh, tuota -sotkuinen. Siitähän se riemu repesi -jouduimme kaikki kolme enemmän tai vähemmän suihkuun ja minä sain raapaleita selkäään(!)  ja jalkaan. Tämän episodin jälkitunnelmissa sanoimme kodille ja kattiloille heipat.



Helsingin ja Tallinnan välillä riitti laivaliikennettä; punavalkoinen paatti on menossa Helsinkiin.



Tämä oli siis ensimmäinen varsinainen käyntimme Tallinnassa. Majoituimme Radisson Blue -hotelliin ja pyynnöstä saimme huoneen, josta oli upeat näkymät vanhaan kaupunkiin. Huone oli tilava, moderni ja siisti. Hotelli sijaitsi hyvällä paikalla lähellä vanhaa kaupunkia ja Roterman-ostoskeskusta. Aamiainen oli maistuva ja monipuolinen.

Kerrankin meillä ei ollut varsinaista matkasuunnitelmaa, joten harhailimme siellä täällä vanhassa kaupungissa ja kävimme vähän ostoksilla.





Sopivia ruokailupaikkoja olin jo etukäteen listannut ja lopulta menimme Lusikas-ravintolaan. Pääruuaksi söimme paistettua ankan fileetä, uusien perunoiden, luumu-appelsiini chutneyn ja punaviinikastikkeen kanssa. Kuten kuvasta näkyy annos oli pienehkö, mutta riittävä. Jälkiruuaksi creme bruleeta, mums. Kumpikin ruoka-annos oli todella_herkullista.
Olen vähän nirsopetteri ja mielellämme kokkaamme (jos on aikaa), sekä useampi ystäväkin laittaa herkullista ruokaa. Enkä nyt tarkoita, että olisin erikoisten ruoka-ainesten perään, vaan pidän hyvistä perusaineista tehdystä ruuasta (tosin spesiaaliherkutkin käy..). Ravintolaruualta odotan paljon ja useimmiten annokset ovat hieman pettymys -mutta Lusikas-ravintolan ruoka oli erittäin hyvää. Ja edullista; pää- ja jälkiruoka juomineen, sekä cafe latteineen vain 50 euroa :)



Tallinna oli ihan mielenkiintoinen paikka ja hotelli, sekä ravintolaruokailu oli hinta-laatusuhteeltaan erinomainen. Pilvinen ja lopulta hyvin sateinen ilma pilasivat vanhassa kaupungissa kiertelymahdollisuudet, joka ehkä olisi ollut kaikkein mielenkiintoisinta. Ostoksilla löytyi mm. ihana perinteinen villatakki ja suklaata.

Kotiin oli ihana palata ja Kattilat olivat olleet kiltisti. Kotio päästyämme ensin huollettiin tietysti Kattilat. Sitten kipin kapin kasvihuoneeseen tervehtimään tomaatteja ja viimeiseksi meille vielä iltapalaa -tärkeysjärjestys se olla pitää.


Toivottavasti huomenna alkavat oikeasti helteet, tänään on ollut todella pilvistä, murrr.
Leppoisaa viikon jatkoa!

8 kommenttia:

  1. Mukava reissu varmasti!

    Mutta sen kyllä ihminen oppii kerrasta, että uusia ruokia ei kissoille anneta, jos on reissaamista/kyläilyä/muuta poikkeavaa tiedossa :D Onneksi ei ollut sen vakavammasta kyse kuitenkaan ja ilmeisesti kattiloilla oli mennyt kotona aivan hyvin, kun ei kerran erikseen mainittu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen, että tästä jotain opittiin ;) Palatessamme kotiin Kattilat olivat hyvässä kunnossa ja kotikin oli ok järjestyksessä, onneksi.

      Muisteltiin, että muutaman kerran aikaisemminkin, vuosia sitten kattiloille on tullut jotain juuri ennen matkaa. Kissat varmasti vaistovat, että ihmiset ovat lähdössä johonkin, varsinkin tälläiset koti-ihmiset.

      Poista
  2. Oikein ihana matka, näin kuvien perusteella. Hienon tunnelman sain vangittua kuviisi.

    Ja ensi kerralla ei aloiteta uutta ruokaa reissun alla:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kännykällä ja instagramilla saa kivoja kuvia :).

      Onneksi on tullut ostettua jättipakkaus maitohappabakteeri-jauhetta kissoille ja ne sitä ihan hyvin syökin (toki ruokaan sekoitettuna).

      Poista
  3. Ainakin tosi hyvä hotelli teillä oli! Tallinnan vanha kaupunki on todella viehättävä. Hienoja kuvia olet ottanut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hotelli oli hinta-laatu-suhteeltaan oikein hyvä. Vanhaa kaupunkia emme hirveästi päässeet koluamaan, koska jatkuvasti satoi tai melkein satoi..

      Poista
  4. Herkulliselta näytti, ruoka sekä maisema, noo ehkei aloitustarina kuitenkaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päivän aloitus ei ollut kovin herkullinen, mutta matka onneksi meni hyvin ja kattilat pitivät taloa sillä aikaa pystyssä ;)

      Poista

Kiitos kommentista!